Aύξηση 9% στο κόμιστρο των μαύρων ταξί του Λονδίνου προκρίνει η Αρχή Μεταφορών

Τα κόμιστρα των μαύρων ταξί του Λονδίνου αναμένεται να αυξηθούν κατά σχεδόν 9%, σύμφωνα με τα σχέδια που εξετάζει η Αρχή Μεταφορών της βρετανικής πρωτεύουσας.

Οι ναύλοι επανεξετάζονται τακτικά, ώστε οι οδηγοί να μπορούν να καλύπτουν τα λειτουργικά τους έξοδα και να αμείβονται «δίκαια», ανακοίνωσε η Αρχή. «Τα ταξί παρέχουν μια σημαντική υπηρεσία, μεταξύ άλλων και για άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις δημόσιες συγκοινωνίες. Παρέχουν επίσης μια εναλλακτική λύση στη χρήση ιδιωτικού αυτοκινήτου, η οποία μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Κάθε φορά που επανεξετάζουμε τα κόμιστρα και τα τιμολόγια των ταξί, προσπαθούμε να επιτύχουμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ των δίκαιων αμοιβών για τους οδηγούς και των προσιτών τιμών για τους χρήστες», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η Αρχή Μεταφορών δήλωσε ότι το λειτουργικό κόστος των οδηγών αυξήθηκε κατά 5,2%, εν μέρει ως αποτέλεσμα της αύξησης του κόστους των οχημάτων, του ηλεκτρικού ρεύματος, της φόρτισης και του κόστους ασφάλισης.

Εκπρόσωποι του κλάδου, από την πλευρά τους, δήλωσαν ότι είναι σημαντικό η εργασία ως οδηγός ταξί να παραμείνει μια «ελκυστική επιλογή καριέρας».

Η δημόσια διαβούλευση σχετικά με την προτεινόμενη αύξηση ολοκληρώθηκε στις 20 Νοεμβρίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *