Γερμανία: Ιερέας εργάζεται ως οδηγός ταξί για καλό σκοπό

Ο ιερέας Πολ Κρούτσεκ οδηγεί ταξί. Οκτώ ώρες, κάθε Δευτέρα. Δωρίζει τα 520 ευρώ που συγκεντρώνει κάθε μήνα στους ιεροψάλτες της ενορίας του Τάουφκιρχεν της Βαυαρίας, στην οποία λειτουργεί εδώ και δέκα χρόνια. Τα χρήματα θα επιτρέψουν στους ιεροψάλτες να συμμετάσχουν στο προσκύνημα των ιεροψαλτών στη Ρώμη, τον Αύγουστο.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ταξί Lechner, Μάνφρεντ Λέχνερ, «εξεπλάγη ιδιαίτερα» όταν ο ιερέας του ζήτησε δουλειά. «Βασικά, νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή ιδέα να συγκεντρωθούν χρήματα για τους ιεροψάλτες. Και ο ιερέας είναι συνηθισμένος να συναλλάσσεται με ανθρώπους, του αρέσει επίσης να οδηγεί και είναι ενθουσιώδης μοτοσικλετιστής», εξηγεί. Αν ο ιερέας τηρήσει το σχέδιό του μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, όπως έχει ανακοινώσει, ο επιχειρηματίας ταξί θα συμβάλει προσφέροντας ένα επιπλέον ποσό. Στον πατέρα Πολ διέθεσε ένα ηλεκτρικό ταξί για τις διαδρομές του, κάτι για το οποίο δηλώνει ευχαριστημένος, διότι αυτό σημαίνει ότι εργάζεται με βιώσιμο τρόπο.

Ο ιερέας, ο οποίος ανήκει στο τάγμα των Αναστάσιμων και γεννήθηκε στην Πολωνία, απολαμβάνει την οδήγηση του ταξί και κάνει καλές συζητήσεις στη διαδρομή. Πίστη, εκκλησία ή πολιτική – έχει ήδη συζητήσει αυτά τα θέματα με τους επιβάτες του. Θέλει απλώς να ακούει και να βάζει τον εαυτό του «στον ρόλο του ποιμένα σε ένα ταξί», λέει.  Θεωρεί επίσης ότι το να οδηγείς ταξί ως ιερέας είναι μια καλή ευκαιρία να μάθεις τι περιμένουν οι άνθρωποι από την εκκλησία: «Το να συναντώ ανθρώπους που μπορεί να μη βλέπω στην εκκλησία είναι σίγουρα ένα μεγάλο όφελος για μένα ως ιερέα».

Η ιδέα για την εκστρατεία του ήρθε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Καθώς ορισμένες από τις εκδηλώσεις της ενορίας που θα μπορούσαν να αποφέρουν έσοδα για το προσκύνημα στη Ρώμη είχαν ακυρωθεί λόγω του κοροναϊού, έψαχνε για μια εναλλακτική λύση. Έτσι πέρασε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για να εργαστεί ως οδηγός ταξί.

Πάντως, οι ιεροψάλτες της ενορίας του δεν θα ταξιδέψουν στη Ρώμη με ταξί, αλλά με μισθωμένο λεωφορείο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *