Η ελληνική κατασκευάστρια εταιρία ταξίμετρων Semitron παρουσίασε συσκευή TSE στην Ημέρα E-Taxi

Η ελληνική εταιρεία κατασκευής ταξίμετρων Semitron παρουσίασε, κατά τη διάρκεια της Ημέρας E-Taxi του Αμβούργου τη συσκευή ασφαλείας TSE για τους Γερμανούς χρήστες. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Βαμβατήρας, ταξίδεψε από την Ελλάδα ειδικά για την εκδήλωση και ο Κρις Βέμπερπαλς, από τη γερμανική αντιπροσωπεία Heedfeld, έκανε την παρουσίαση, ανακοινώνοντας ότι τα ταξίμετρα που απαιτούν ενημέρωση λογισμικού μπορούν να συνδεθούν σε μια εξωτερική συσκευή μέσω Bluetooth.

Ο Βέμπερπαλς είχε φέρει μαζί του ένα τέτοιο πρόσθετο κουτί, στο μέγεθος ενός πακέτου τσιγάρων. Συνδέεται με το ταξίμετρο μέσω Bluetooth και αποκτά πρόσβαση στα αρχεία δεδομένων των διαδρομών. Αυτά καταγράφονται σε μια κάρτα TSE που είναι ενσωματωμένη στο κουτί, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του οργανισμού τεχνικής ασφάλειας. Στη συνέχεια μπορούν επίσης να προωθηθούν σε όλα τα κέντρα δεδομένων ή τα συστήματα λογισμικού που διατίθενται στην αγορά μέσω Bluetooth ή μέσω υποδοχών για κάρτες SIM που είναι προσαρτημένες στο εξωτερικό της συσκευής. Η κάρτα TSE δεν μπορεί να αφαιρεθεί, καθώς το κουτί σφραγίζεται μετά την εγκατάσταση.

Η λύση της Semitron για τη συσκευή ασφαλείας TSE είναι παρόμοια με εκείνη της ανταγωνίστριάς της Hale. Το πρόσθετο κουτί της ονομάζεται SEI-03 και διαθέτει πληκτρολόγιο ώστε ο οδηγός να μπορεί να εισάγει περαιτέρω πληροφορίες, όπως το είδος της διαδρομής (σημαντικό για τον συντελεστή ΦΠΑ), τον τρόπο πληρωμής, αριθμούς χρέωσης ή ακόμη και μια σταθερή τιμή που έχει συμφωνηθεί με τον πελάτη.

Η Hale, η οποία δημοσιοποίησε τις λύσεις TSE πριν από μερικές εβδομάδες, χρησιμοποίησε επίσης την Ημέρα E-Taxi του Αμβούργου για την παρουσίασή της. Η διευθύνουσα σύμβουλος Mπάρμπαρα Στέρινγκ τόνισε ότι οι επιχειρήσεις ταξί του Αμβούργου που χρησιμοποιούν ήδη ένα ταξίμετρο Hale νεότερης σχεδίασης δεν χρειάζεται να προβούν σε νέες αγορές. «Η μονάδα HALE SEI-03, η οποία χρησιμοποιείται ήδη ευρέως για την INSIKA, μπορεί επίσης να διαβάσει τη νέα μορφή κάρτας TSE», δήλωσε η Στέρινγκ. Οι επιχειρήσεις χρειάζεται μόνο να ενημερώσουν το ταξίμετρο και το λογισμικό SEI, να αφαιρέσουν την κάρτα INSIKA και να την αντικαταστήσουν με μια κάρτα TSE».

Όποιος χρησιμοποιεί την τελευταία γενιά ταξίμετρων, θα έχει μάλιστα την TSE ενσωματωμένη απευθείας στη συσκευή. Στη Hale αυτό συμβαίνει με το MCT-07. Η κάρτα TSE εισάγεται στη συνέχεια απευθείας στο ταξίμετρο και είναι διαθέσιμη από την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας. Μέσω της διασύνδεσης TMS 3.0 Bluetooth, τα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των σταθερών τιμών, μπορούν στη συνέχεια να μεταφερθούν επίσης απευθείας στο εξωτερικό λογισμικό των συστημάτων προγραμματισμού διαδρομών ή χρέωσης.

Η Semitron προσφέρει επίσης κρυπτογράφηση απευθείας στο ταξίμετρο. Η τελευταία γενιά του ελληνικού ταξίμετρου καθρέφτη με ενσωματωμένη TSE θα ονομάζεται P7S. Έχει ήδη λάβει έγκριση και υπολογίζεται ότι τα ταξίμετρα θα είναι διαθέσιμα προς πώληση στη Γερμανία στα τέλη του καλοκαιριού. Η λύση TSE της Semitron είναι επίσης ανοικτή σε όλους τους παρόχους λογισμικού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *