Ελβετία: Οι ταξιτζήδες της Βασιλείας θα μηνύσουν την Uber διεκδικώντας αποζημιώσεις

Η Ένωση Ταξί της Βασιλείας δημιουργήθηκε μόλις πριν από λίγους μήνες, αλλά έχει ξεκινήσει δυναμικά. Με δήλωση του επικεφαλής της στην κλαδική ιστοσελίδα Todo Taxi, ενημέρωσε ότι οι οδηγοί ταξί σκοπεύουν να κινηθούν νομικά εναντίον της Uber και της GetTransfer.

Τους τελευταίους μήνες, ο αριθμός των ιδιωτικών οχημάτων μίσθωσης με οδηγό έχει αυξηθεί σημαντικά στη Βασιλεία, αναφέρει η ένωση. «Πολλοί οδηγοί προσπαθούν συνεχώς να κλέψουν τους πελάτες μας, ενώ πολλά από αυτά τα οχήματα δεν είναι ασφαλισμένα και δεν πληρώνουν φόρους». Και προσθέτει ότι «η Uber, γνωστή ως η μεγαλύτερη οργάνωση παράνομων Ελβετών εργαζομένων, συνεχίζει να χειραγωγεί την αγορά και προσπαθεί να την κατακτήσει με τιμές ντάμπινγκ.

Ο πρόεδρος της ένωσης, Ζεϊνέλ Αλτούν, προγραμματίζει διαβουλεύσεις με τις ενώσεις ταξί της Ζυρίχης και του Σεν Γκάλεν προκειμένου να εξετάσουν από κοινού τις νομικές κινήσεις και τις διεκδικήσεις αποζημίωσης που θα συμπεριλάβουν στην αγωγή.

Ήδη από τον Φεβρουάριο, η ένωση άφησε να εννοηθεί ότι θα μηνύσει την Uber. Στο αεροδρόμιο Euro, μεταξύ άλλων, υπάρχουν επανειλημμένα περιστατικά οδηγών της Uber που χρησιμοποιούν θέσεις στάθμευσης ταξί, για τις οποίες οι αδειοδοτημένοι πρέπει να πληρώνουν αρκετές εκατοντάδες φράγκα ετησίως. Επιπλέον, επιβιβάζουν πελάτες στον δρόμο, κάτι που είναι εντελώς παράνομο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *