Πορτογαλία: 400 πειρατικά ταξί έχουν εντοπιστεί στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας από τις αρχές του έτους

Σε ανακοίνωσή της, η Μητροπολιτική Διοίκηση της Λισαβόνας επισημαίνει ότι το φαινόμενο των πειρατικών ταξί, που υπάρχει σε όλα τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, είναι έντονο και στον αερολιμένα της Λισαβόνας και αφορά στην προσέλκυση πελατών για μεταφορά σε χαμηλότερες τιμές, από άτομα που ισχυρίζονται ότι είναι επαγγελματίες και έχουν τα νόμιμα προσόντα να εκτελούν μεταφορές με ταξί ή ενοικιαζόμενα οχήματα αν και στην πραγματικότητα δεν είναι αδειοδοτημένοι γι’ αυτό.

Στο πλαίσιο της καταπολέμησης αυτής της παράνομης δραστηριότητας, την περασμένη εβδομάδα επιβλήθηκε πρόστιμο 2.808 ευρώ για μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα μεταφοράς και κατασχέθηκε το όχημα ενός 41χρονου άνδρα, την ώρα που επιβίβαζε πελάτες στο αεροδρόμιο.

Η αστυνομία ανέφερε ότι μόνο τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους καταγράφηκαν περισσότερες από 400 τέτοιου είδους παραβάσεις στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας. «Όσον αφορά τις διοικητικές παραβάσεις, το 2023, μόνο στο αεροδρόμιο, πραγματοποιήθηκαν και διαβιβάστηκαν στην αρμόδια αρχή σχεδόν 1.000 παραβάσεις για τις οποίες τα πρόστιμα ανέρχονται σε 1 εκατομμύριο ευρώ», αναφέρει το δελτίο Τύπου της αστυνομίας.

Εκτός από τις διοικητικές παραβάσεις, στο πλαίσιο αυτών των επιχειρήσεων ελέγχων, εντοπίστηκαν επίσης εγκληματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τη δραστηριότητα αυτή, τα οποία οδήγησαν σε συλλήψεις, στην επιβολή υψηλών προστίμων και στην κατάσχεση πολλών οχημάτων.

Τέλος, η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι τα ταξί σταθμεύουν έξω από την πύλη αφίξεων και τα ενοικιαζόμενα στον ειδικό χώρο στάθμευσης, πάντα με προκράτηση, και οι οδηγοί τους απαγορεύεται να εισέρχονται εντός του χώρου του αεροδρομίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *