Ρώμη: Προκήρυξη διαγωνισμού για 1.500 νέες άδειες ταξί τον Ιούνιο

Η τελευταία ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ρώμης προβλέπει τη διάθεση 1.000 νέων αδειών ταξί, συν 500 εποχικών. Ο διαγωνισμός σχεδιάζεται να προκηρυχθεί τον Ιούνιο και οι επιτυχόντες θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο. «Η αύξηση είναι μικρότερη από το 20% που αποφάσισε να χορηγήσει η κυβέρνηση», δήλωσε ο δήμαρχος της Ρώμης, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι. Όσοι αιτηθούν μια νέα άδεια θα πρέπει όχι μόνο να περάσουν από δύο εξετάσεις (μία προφορική και μία γραπτή), αλλά και να καταβάλλουν το αντίτιμο των 65.000-70.000 ευρώ.

«Είμαστε διατεθειμένοι να τις χορηγήσουμε σε μια λογική αγοραία τιμή, προκειμένου με τα έσοδα να αποζημιώσουμε την κατηγορία και, εν μέρει, τη διοίκηση για τα έξοδα που θα επωμιστεί», επισήμανε ο δήμαρχος.

Ο υπουργός Βιομηχανίας, Αντόλφο Ούρσο, ο οποίος είχε ήδη απορρίψει την πρόταση του δήμου, σχολίασε δηκτικά την ανακοίνωση: «Το γεγονός ότι θέλουμε να βγάλουμε χρήματα, δεδομένου του τι συμβαίνει στους ρωμαϊκούς δρόμους, ειλικρινά μου φαίνεται ότι δεν είναι πολύ λογικό», δήλωσε.

Τις επόμενες ημέρες οι ενώσεις των οδηγών ταξί, που εν τω μεταξύ έχουν κηρύξει εθνική απεργία για τις 21 Μαΐου με μια μεγάλη διαδήλωση στη Ρώμη, θα κληθούν από τον δήμο για διαβουλεύσεις.

Τα συνδικάτα απορρίπτουν κατηγορηματικά τον αριθμό των νέων αδειών: «Κατά τη γνώμη μας, οι 1.000 άδειες είναι πάρα πολλές, δεν μπορούμε να πετάμε έτσι απλά έναν αριθμό», είναι η θέση του Αλεσάντρο Τζενοβέζε, εκπροσώπου του Taxi Ugl.

Ο επικεφαλής του Radiotaxi 3570, Λορένο Μπιταρέλι, το θεωρεί επίσης απαράδεκτο: «Ξεκινάμε με 300 άδειες, αξιολογούμε τον αντίκτυπο και εν τω μεταξύ βελτιώνουμε τις υποδομές, από τις πιάτσες ταξί μέχρι τις αποκλειστικές λωρίδες».

Μέσα σ’ όλα αυτά, κρίσιμο παραμένει το ζήτημα της αναπροσαρμογής των κομίστρων, που παραμένουν παγωμένα εδώ και 11 χρόνια, με τους οδηγούς ταξί να πιέζουν για άμεση αύξηση, κατά το πρότυπο του Μιλάνου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *