Ρώμη: Τηλεματική στην πιάτσα ταξί και απόδειξη προκράτησης για τα ενοικιαζόμενα, για την αντιμετώπιση των πειρατών στο αεροδρόμιο

ROME, ITALY - AUGUST 16, 2015: Fiumicino Airport terminal outdoor. Fiumicino - Leonardo da Vinci International Airport is a major international airport in Rome, Italy

Νέες απαιτήσεις για όσους επιβιβάζουν και συστήματα τηλεματικού ελέγχου για την αντιμετώπιση των «πειρατών» στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης. Η Εθνική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας θεσπίζει νέο σύστημα παραλαβής επιβατών, που θα ισχύσει από τις 9 Απριλίου. Σε κοινή τους ανακοίνωση, αρκετές εταιρείες ταξί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τους «νέους κανόνες κατά της πειρατείας».

Η καταπολέμηση της παράνομης προσέλκυσης πελατών (που συχνά αφορά ανυποψίαστους ξένους τουρίστες) βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδιασμού. Η αναμονή ταξί στην πιάτσα αναδιοργανώνεται ώστε κανείς να μην μπορεί να την παρακάμψει και να επιλέξει τους πελάτες του. Οι οδηγοί ταξί θα λαμβάνουν έναν προοδευτικό αριθμό, που θα τους εκχωρείται από το τηλεματικό σύστημα. Η ροή των αφίξεων πτήσεων θα παρακολουθείται αυτόματα, προκειμένου να υπολογίζεται η ανάγκη για ταξί ανά πάσα στιγμή: με βάση αυτά τα δεδομένα, θα καλείται ο οδηγός ταξί 50 λεπτά νωρίτερα και θα κατευθύνεται σε μία από τις δύο πιάτσες των τερματικών σταθμών 1 ή 3.

Μόλις πάρει τη θέση του στην πιάτσα, ο οδηγός ταξί θα είναι υποχρεωμένος να τηρεί τον αριθμό διαδρομής που του έχει δοθεί από το αυτόματο σύστημα: για λόγους ασφαλείας, αναμένεται ότι ένα ταξί δεν θα επιτρέπεται να παραμείνει στον χώρο του τερματικού σταθμού για περισσότερο από «πέντε λεπτά από την αναχώρηση του δέκατου οχήματος που έχει καταγραφεί μετά την είσοδό του». Κι αυτό για να αποκλείεται το ενδεχόμενο κάποιος να τριγυρνάει στον τερματικό σταθμό περιμένοντας πιο κερδοφόρες διαδρομές.

Για όσους δεν συμμορφώνονται, η κύρωση είναι η απαγόρευση παραλαβής, για πέντε ημέρες, του προοδευτικού αριθμού που απαιτείται για να εργαστούν στο Φιουμιτσίνο. Η ίδια ποινή ισχύει για όποιον συλλαμβάνεται να αναζητά πελάτες ή να αρνείται μια διαδρομή.

Η τιμή είναι σταθερή εντός της περιοχής των Αυρηλιανών Τειχών, ενώ εκτός της περιοχής, όπως ορίζει ο νόμος, εφαρμόζεται η τιμή του ταξίμετρου. Μόλις το σύστημα τεθεί σε πλήρη λειτουργία, θα υπάρχει η δυνατότητα προκαταβολής της πληρωμής της διαδρομής και θα εκδίδεται αυτόματα ο κωδικός QR στον επιβάτη, τον οποίο ο οδηγός θα επιδεικνύει, αν ζητηθεί, κατά την έξοδό του από τον χώρο στάθμευσης: ένας ακόμη τρόπος αποκλεισμού της επιλογής επιβατών.

Προκειμένου να λειτουργήσουν τα ενοικιαζόμενα στο αεροδρόμιο, όλες οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων που δεν είναι υποπαραχωρησιούχοι, δηλαδή εκείνες στις οποίες δεν έχουν παραχωρηθεί αποκλειστικές θέσεις στάθμευσης, πρέπει να σταθμεύουν τα οχήματά τους στον χώρο που προορίζεται για τον σκοπό αυτό για τους επιβάτες που περιμένουν. Τα ενοικιαζόμενα δεν επιτρέπεται να σταθμεύουν ούτε σε χώρους στάθμευσης με πληρωμή.

Προκειμένου να παραλαμβάνουν πελάτες από το αεροδρόμιο, πρέπει να διαθέτουν «ειδικό δελτίο παροχής υπηρεσιών ή κατάλληλο έγγραφο που να αποδεικνύει την κράτηση της υπηρεσίας», το οποίο θα επιδεικνύεται κατόπιν αιτήματος των οργάνων ελέγχου. Προφανώς, εξακολουθεί να απαγορεύεται να ζητούν άλλα ποσά από αυτά που καθορίζονται στα τιμολόγια ή έχουν συμφωνηθεί με τους πελάτες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *