Φλωρεντία: Οι διπλοί οδηγοί στα ταξί έρχονται από τις 15 Απριλίου, το κυκλοφοριακό πρόβλημα όμως παραμένει

Στις 15 Απριλίου και για έξι μήνες θα τεθεί σε ισχύ ο νέος δημοτικός κανονισμός για τα ταξί. Προβλέπει την είσοδο δεύτερου οδηγού στο ίδιο ταξί -το 55% των οποίων είναι οικογενειακά- και την επιμήκυνση της βάρδιας από 12 σε 14 ώρες (8 ώρες στον κάτοχο της άδειας και 6 ώρες σε εκείνον που θα κάνει τη συμπληρωματική βάρδια).

Ο αριθμός των διπλών οδηγών «αυξάνεται σταδιακά», λέει ο Μίλκο Σινιορίνι του συνεταιρισμού 4242. «Έχουμε ήδη περίπου 30 ακόμη στις τάξεις μας, δηλαδή όσους έχουν περάσει τις εξετάσεις για την απόκτηση των προσόντων. Μαζί με τον συνεταιρισμό 4390, ελπίζουμε να φτάσουμε τον μέγιστο αριθμό μέχρι το τέλος Απριλίου». Αυτός ο αριθμός θα εγγυάται «σε όλους που εργάζονται δύο επιπλέον ώρες περίπου 1.000 ταξί στην πόλη, σε σύγκριση με τον σημερινό αριθμό που είναι λίγο πάνω από 700».

Αυτό που παραμένει, ωστόσο, είναι το κυκλοφοριακό πρόβλημα. «Ειδικά στις λεωφόρους είναι μεγάλο ζήτημα», παραδέχεται ο Σινιορίνι, «και ο Ιούνιος θα είναι ένας δύσκολος μήνας». Ένα πρόβλημα για το οποίο είχε διαμαρτυρηθεί και ο Κλάουντιο Τζούντιτσι λίγο μετά την έγκριση των νέων κανονισμών: «Αν δεν λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα, μπορείτε να βγάλετε και 10.000 ταξί, αλλά τίποτα δεν θα αλλάξει».

Ο δημοτικός σύμβουλος Κινητικότητας Στέφανο Τζορτζέτι δήλωσε: «Προφανώς τα ταξί κάνουν μια δουλειά που απαιτεί άμεσους χρόνους μετακίνησης και μπορεί πάντα να προκύψει ένα πρόβλημα ή όχι, εξαρτάται από την ημέρα. Συνεργαζόμαστε πολύ με τις ενώσεις και τους εκπροσώπους τους. Αλλά είναι σαφές ότι μπορεί να υπάρξουν στιγμές που το οδικό σύστημα μπορεί να έχει περισσότερα προβλήματα. Είναι σαφές ότι όπου υπάρχει η ευκαιρία να δώσουμε ένα χέρι βοηθείας, το δίνουμε. Έχουμε κάνει επίσης θεμελιώδεις επιλογές σε σχέση με τις ζώνες χαμηλής όχλησης. Τώρα προσπαθούμε να λύσουμε ένα από τα τελευταία προβλήματα, τροποποιώντας τα φανάρια, ώστε η πρόσβαση στον σταθμό να γίνεται με διαφορετικό τρόπο από ό,τι σήμερα».

Από την άλλη, η ένωση εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων με οδηγό καταφέρεται εναντίον του νέου κανονισμού: «Ακόμα ένα δώρο για τα ταξί, τα οποία στη Φλωρεντία, όπως και σε άλλες πόλεις, δεν κάνουν τη δουλειά τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της και καταγγέλλει ότι ο νέος κανονισμός θα τους στερήσει το έργο τους προς όφελος των οδηγών ταξί. «Πολλοί αδειοδοτημένοι οδηγοί ταξί στη Φλωρεντία βρίσκονται συχνά εκτός πόλης για να προσφέρουν στους τουρίστες ξεναγήσεις στη γύρω περιοχή», αναφέρει. «Ποιο το νόημα της αύξησης του αριθμού των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων, αν ορισμένα από αυτά εκτελούν τα δικά μας καθήκοντα; Ενόψει των καλοκαιρινών μηνών, είναι απαραίτητο να σκεφτούμε πώς θα βελτιώσουμε την ποιότητα των μεταφορών και να μην επαναλάβουμε τις ταλαιπωρίες των προηγούμενων ετών. Οι κανόνες υπάρχουν, τα ταξί πρέπει να τους τηρούν και είναι καθήκον της δημόσιας διοίκησης να διασφαλίσει ότι αυτό θα συμβεί».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *