Γερμανία: Συλλογή υπογραφών κατά της σύναψης συμφωνιών των αεροδρομίων της χώρας με την Uber

Mε πρωτοβουλία του κλαδικού εντύπου Taxi Times, ξεκίνησε μια εκστρατεία συλλογής υπογραφών για μια ανοιχτή επιστολή προς 16 γερμανικά αεροδρόμια, η οποία θα διαρκέσει έως τις 5 Απριλίου. Στην εν λόγω επιστολή, ο κλάδος των ταξί θα παρουσιάσει στις διοικήσεις των αεροδρομίων τις παράνομες πρακτικές της Uber και τους λόγους για τους οποίους δεν θα πρέπει να συνάψουν συμβάσεις έργου με την εταιρεία.

Οι πρώτες υπογραφές είχαν ήδη συγκεντρωθεί πριν καν η εκστρατεία ξεκινήσει επίσημα: το κέντρο ταξί Neuss τις συγκέντρωσε κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσής του την περασμένη Παρασκευή. Επίσης στο Βερολίνο, οι θεατές της παράστασης «Το ταξί είναι τέχνη» υπέγραψαν μαζικά. Και το Σάββατο, όλοι ανεξαιρέτως οι συμμετέχοντες στη συνάντηση της ομάδας taxierfa στο Ανόβερο είχαν υπογράψει.

Από την περασμένη Δευτέρα, η ανοιχτή επιστολή και οι σχετικές λίστες υπογραφών είναι διαθέσιμες σε πολλά κέντρα ταξί. Τα διοικητικά τους συμβούλια υποστηρίζουν τη δράση, ενώ οι ομοσπονδιακές ενώσεις έχουν ενημερώσει τα μέλη τους με εγκυκλίους.

«Είχαμε αμέτρητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφωνήματα από συναδέλφους ταξί από τη Δευτέρα, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά από τότε», αναφέρει ο συντάκτης των Taxi Times και εμπνευστής της πρωτοβουλίας Γιούργκεν Χάρτμαν. Το ενδιαφέρον ήταν ιδιαίτερα έντονο στις πόλεις της Φρανκφούρτης, του Μονάχου και του Βερολίνου, όπου τα αεροδρόμια είναι τα μεγαλύτερα και ο ανταγωνισμός από τα παράνομα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα των Uber και Bolt είναι άνισος. Στο Ντόρτμουντ, ακόμη και τα μέλη του εποπτικού συμβουλίου της Taxi-Genossenschaft πήγαν στη συλλογή υπογραφών. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό: 15 φύλλα με συνολικά 200 υπογραφές!

Πολλές υπογραφές θα πρέπει να συγκεντρωθούν και στο Ντίσελντορφ. «Η δράση τρέχει ήδη μέσα από τα κεντρικά γραφεία του Ντίσελντορφ και τα παιδιά εδώ συλλέγουν επιμελώς υπογραφές», ανέφερε ένας επιχειρηματίας, ο οποίος δεν θέλει να αναφερθεί ονομαστικά, δηλώνοντας ότι φοβάται για τη ζωή του!. Ειδικά στο Ντίσελντορφ, είναι σημαντικό να σταλεί η ανοιχτή επιστολή με όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές στην εκεί διοίκηση, επειδή έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση με την Uber και η εταιρεία την πανηγύρισε με δελτίο Τύπου. Ο κλάδος φοβάται τώρα ότι αυτή η συνεργασία θα αποτελέσει «σχολή» και για άλλα αεροδρόμια.

«Γι’ αυτό είναι επείγουσα η ανάγκη για διευκρινίσεις προς τους υπευθύνους στο ανώτατο επίπεδο. Αυτός είναι ο σκοπός της δράσης», δηλώνει ο Χάρτμαν. «Από τις 11 Απριλίου, κανένας προϊστάμενος αεροδρομίου δεν θα μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *