Ιταλία: Oδηγοί ταξί δημιούργησαν κανάλι στο Telegram και μοιράζονται πληροφορίες για τζαμπατζήδες επιβάτες

«Προσοχή, Ντουόμο: ένας άνδρας θέλει να πάει στο Τσέζανο Μποσκόνε και δεν έχει χρήματα». «Πηγαίνει μέχρι τη Λαγκόστα, κάνει δύο στάσεις στο Μιλάνο και μετά δεν πληρώνει». «Υπάρχει ένας άνδρας που πηγαίνει στο Σέναγκο με άδεια πιστωτική κάρτα: λέει ότι ανεβαίνει στο σπίτι του για να πάρει τα χρήματα και δεν επιστρέφει ποτέ». Όλα αυτά εμφανίζονται σε μια ομάδα συνομιλίας του Telegram που ονομάζεται «Μαύρη λίστα» και δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς το γιατί: οι οδηγοί ταξί τη δημιούργησαν τόσο για να αμυνθούν απέναντι σε όσους μπαίνουν στα αυτοκίνητά τους χωρίς να έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν τη διαδρομή όσο και για να κοινοποιούν σε πραγματικό χρόνο στους συναδέλφους τους τα φυσικά χαρακτηριστικά των απατεώνων που πρέπει να αποφεύγουν στις πιάτσες. Πρόκειται για μια ομάδα αλληλοβοήθειας με κοντινές φωτογραφίες όσων προσπαθούν (ή καταφέρνουν) να τους εξαπατήσουν.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες, από οδηγούς διάφορων ραδιοταξί που εργάζονται κυρίως στη νυχτερινή βάρδια, και σήμερα έχει περισσότερα από 200 μέλη.

Όσοι μοιράζονται αναρτήσεις και φωτογραφίες έχουν θέσει στον εαυτό τους έναν συγκεκριμένο κανόνα: να μιλούν μόνο για εκείνους που προσπαθούν να τους εξαπατήσουν και όχι για άλλα θέματα που αφορούν τον κλάδο, τα οποία προορίζονται για άλλες ομάδες στο Whatsapp που είναι εξίσου δημοφιλείς.

Στο Telegram μοιράζονται συμβάντα μόνο με τζαμπατζήδες επιβάτες. Ένας άνοιξε την πόρτα και πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο, αφού είπε στον ταξιτζή ότι δεν είχε μετρητά. Στα μέσα Δεκεμβρίου, ένας οδηγός ανέφερε ότι παρέλαβε δύο κοπέλες στο Κόρσο Κόμο, οι οποίες ζήτησαν να μεταβούν στην περιοχή Σεμπιόνε. Τον διαβεβαίωσαν ότι είχαν πληρώσει σε μια εφαρμογή κράτησης ταξί την οποία ο οδηγός δεν χρησιμοποιούσε. «Όταν τους ζήτησα να μου δείξουν την πληρωμή, κατέβηκαν και έφυγαν. Έχασα 13 ευρώ», έγραψε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *