Αζερμπαϊτζάν: Υποχρεωτικά κάμερες ασφαλείας, τερματικά πληρωμής και αλλαγή χρώματος σε όλα τα ταξί

Από την 1η Ιουλίου θα τεθούν σε ισχύ στο Αζερμπαϊτζάν νέοι κανόνες για τα ταξί, τα οποία δεν θα επιτρέπεται να είναι παλαιότερα των 15 ετών. Θα είναι υποχρεωτικό να διαθέτουν κάμερες παρακολούθησης εσωτερικών χώρων με κάρτες μνήμης που θα αποθηκεύουν εικόνες για τουλάχιστον έναν μήνα και θα πρέπει να συμμορφώνονται με τα περιβαλλοντικά πρότυπα Euro-5.  Επιπλέον, όλοι πρέπει να διαθέτουν POS για πληρωμές με πιστωτική κάρτα.

Τα ταξί θα φέρουν κίτρινα, μαύρα ή ασπρόμαυρα τετράγωνα μοτίβα και μια φωτιζόμενη μονάδα στην οροφή του αυτοκινήτου με τη λέξη «Taksi» με μαύρα γράμματα.

Μεταξύ των πιο ουσιαστικών αλλαγών που περιλαμβάνονται στην τροποποίηση των κανονισμών είναι και η αλλαγή του χρώματος: τα ταξί του κέντρου της πρωτεύουσας Μπακού θα είναι κόκκινα, ενώ εκείνα της περιφέρειας θα είναι λευκά. Τα ταξί που ήδη λειτουργούν μπορούν να είναι οποιουδήποτε χρώματος, εφόσον πληρούν τις υπόλοιπες απαιτήσεις. Ωστόσο, μετά την 1η Ιουλίου 2024, δεν θα χορηγείται άδεια λειτουργίας ταξί σε οχήματα που έχουν διαφορετικό χρώμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *