«Ποτέ με την Uber»: το ραδιοταξί 4390 της Φλωρεντίας φεύγει από το ItTaxi

Οι οδηγοί ταξί του συνεταιρισμού 4390 της Φλωρεντίας αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το δίκτυο ItTaxi, δηλαδή την εφαρμογή που επιτρέπει την κράτηση ταξί μέσω smartphone, αφού αυτή έχει υπογράψει μια αμφιλεγόμενη συνεργασία με την Uber. Την είδηση έδωσε ο Claudio Giudici που επιστρέφει στο τιμόνι του 4390 Taxi Firenze. Το διοικητικό συμβούλιο του συνεταιρισμού της Φλωρεντίας μάλιστα τον όρισε ομόφωνα πρόεδρο. Μετά από εξήμισι χρόνια προεδρίας, ο Luca Tani αποφάσισε να αποχωρήσει από τη θέση του, παραμένοντας στο διοικητικό συμβούλιο του 4390. Ο Giudici θα ηγηθεί του συνεταιρισμού μέχρι το τέλος της θητείας, που θα είναι τον Απρίλιο του 2024.
Όχι λοιπόν στην έλευση των πολυεθνικών. Αυτό κατέστησαν σαφές οι πελάτες ταξί από τη Φλωρεντία, σύμφωνα με όσα προέκυψαν και από την έρευνα για την υπηρεσία στην Ιταλία που παρήγγειλε η Uritaxi και πραγματοποιήθηκε από πανεπιστημιακό ίδρυμα. Με βάση περισσότερες από 1.000 συνεντεύξεις με άτομα που έχουν πάρει ταξί ή NCC (ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με οδηγό) , η έρευνα δείχνει ότι το 30,3% δεν θα ήθελε την είσοδο ξένων και μη ξένων πολυεθνικών. Το 39,9% δεν έχει άποψη για αυτό και μόνο το 29,8% θα ήταν υπέρ.
«Η μεγαλύτερη πρόκληση της εντολής μου θα είναι – υπογραμμίζει ο Giudici – η επανατοποθέτηση του 4390 σε μια νέα εφαρμογή που σέβεται τις προσδοκίες των οδηγών ταξί, πάντα πρόθυμοι να διατηρήσουν την αυτονομία τους και να μην γίνουν ο στόλος ταξί μιας πολυεθνικής».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...