Η Γερμανική Ομοσπονδιακή  Ένωση Ταξί ζητά ελάχιστη χρέωση για τα ενοικιαζόμενα με οδηγό

Η Γερμανική Ένωση Ταξί και Ενοικίασης Αυτοκινήτων (TMV) έστειλε επιστολή στον Ομοσπονδιακό Υπουργό Μεταφορών και στους υπουργούς Μεταφορών των ομοσπονδιακών πολιτειών για να προωθήσουν ζητήματα όπως, οι  τεχνικές γνώσεις, τα ελάχιστα τιμολόγια για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό και οι επιδοτήσεις των δημόσιων μεταφορών για τα ταξί. Στις 26 Σεπτεμβρίου 2022, ο Thomas Kroker, Αντιπρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Ταξί και Ενοικίασης Αυτοκινήτων (TMV), και ο Ομοσπονδιακός Διευθύνων Σύμβουλος της TMV, Patrick Meinhardt, ανέλυσαν τις θέσεις τους με αφορμή την προετοιμασία της διάσκεψης των υπουργών Μεταφορών, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2022.

Μετά τη δημοσίευση των αρχείων Uber, η TMV υποστήριξε «με σθένος» ότι πρέπει να εφαρμοστούν επιτέλους οι ελάχιστες τιμές για ενοικίαση αυτοκινήτων με οδηγό σε όλες τις ομοσπονδιακές πολιτείες. Αυτό θα έλυνε το πρόβλημα με τον «διάδρομο τιμών» που χρησιμοποιεί η Uber & Co και πολύ πιθανό να σήμαινε  «κόκκινη κάρτα» για την αμερικάνικη πολυεθνική.

Μόνο τα ομοσπονδιακά κρατίδια του Βερολίνου, της Ρηνανίας και της Βάδης-Βυρτεμβέργης έχουν μέχρι στιγμής αντιδράσει στην αντίστοιχη πρωτοβουλία του TMV, διευκρίνισε ο Μάινχαρντ. Το θέμα εδώ είναι να υπερασπιστούμε τις αξίες της κοινωνικής οικονομίας στον τομέα των ταξί και της ενοικίασης αυτοκινήτων, γράφουν οι Kroker και Meinhardt.

Το τρίτο βασικό αίτημα της Ένωσης  στοχεύει να κάνει τα ταξί μέρος του κανονισμού για το εισιτήριο των 9 ευρώ. Ένα «καινοτόμο εισιτήριο» πρέπει να «διασφαλίσει δικαιοσύνη κινητικότητας μεταξύ αστικών και αγροτικών περιοχών».

Εάν οι υπουργοί εφαρμόσουν γρήγορα αυτά τα τρία αιτήματα, θα στείλουν «σαφή μηνύματα για μια βιώσιμη πολιτική μεταφορών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...