Νιγηρία: Οι οδηγοί των πλατφορμών κλείνουν επ\’ αόριστον τις εφαρμογές Uber και Bolt, συμμετέχοντας στην πανεθνική απεργία

Οι οδηγοί των πλατφορμών στη Νιγηρία, υπό την αιγίδα της Ένωσης Εργαζομένων μέσω Εφαρμογών Κινητικότητας (AUATWON) θα απενεργοποιήσουν τις εφαρμογές Uber και Bolt από αύριο, καθώς συμμετέχουν στην απεργία του Νιγηριανού Εργατικού Κογκρέσου (NLC).

Το NLC έχει προκηρύξει απεργία επ\’ αόριστον, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πολιτικές της κυβέρνησης με επικεφαλής τον πρόεδρο Μπόλα Τινούμπου, που πλήττουν σφοδρά τους πολίτες της χώρας.

«Η AUATWON θα συμμετάσχει στην πανεθνική απεργία και τα μέλη μας θα μποϊκοτάρουν τις εφαρμογές», δήλωσε ο Ιμπραΐμ Αγιοάντε, γενικός γραμματέας της ένωσης.

Ο ίδιος κατήγγειλε την απροθυμία των πλατφορμών όπως η Uber και η Bolt να αυξήσουν τα κόμιστρα ή ακόμη και να δεχτούν μείωση των προμηθειών τους, ώστε να μπορέσουν οι οδηγοί να βγάζουν τα προς το ζην. «Μέχρι τώρα, οι εταιρείες εφαρμογών δεν έχουν αυξήσει τους ναύλους. Τα μέλη μας περνούν δύσκολα εξαιτίας της υπέρογκης τιμής των καυσίμων. Πολλοί έχουν παρκάρει τα οχήματά τους και κάποιοι που δεν μπορούν να συγκεντρώσουν χρήματα για να επισκευάσουν τα αυτοκίνητά τους τα έχουν πουλήσει», δήλωσε.

Τα μέλη της ένωσης AUATWON έχουν πληγεί σκληρά από την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων. Μετά την πρώτη αύξηση των τιμών των καυσίμων τον Μάιο, η ένωση ξεκίνησε απεργία που διήρκεσε σχεδόν μία εβδομάδα.

Μια περαιτέρω αύξηση τον Ιούλιο είχε ως αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί και ιδιοκτήτες στόλων να αποσύρουν τα οχήματά τους επειδή η λειτουργία τους ήταν πλέον ζημιογόνα. «Η κατάσταση είναι θλιβερή, αλλά θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι ο κλάδος να γίνει κερδοφόρος για όλους», κατέληξε ο Αγιοάντε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...