Αυστραλία: Στο Ανώτατο Δικαστήριο η μήνυση της εταιρείας ταξί GoCatch κατά της Uber

Η Taxi Apps, η μητρική της εταιρείας ταξί GoCatch, σέρνει την Uber στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βικτώριας, υποστηρίζοντας ότι η αμερικανική πολυεθνική δραστηριοποιήθηκε παράνομα με τη λειτουργία της UberX στην Αυστραλία με σκοπό να βλάψει την ίδια. Η εταιρεία κατηγορεί επίσης την Uber για σοβαρές παραβάσεις, συμπεριλαμβανομένης της εταιρικής κατασκοπείας και της παραβίασης συστημάτων ανταγωνιστών.

Ο δικηγόρος της Taxi Apps, Μάικλ Χοτζ, παρουσίασε χθες στο δικαστήριο τα εσωτερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Uber, τα οποία, όπως είπε, αποδεικνύουν ότι η εταιρεία είχε προσπαθήσει να εμποδίσει τις προσπάθειες των Αρχών της Νέας Νότιας Ουαλίας να σταματήσουν την παράνομη συμπεριφορά της.

Όταν η -έκτοτε καταργηθείσα- Αρχή Οδών και Λιμένων παρέδωσε στην Uber ένταλμα στα γραφεία της στο Σίδνεϊ για μη συμμόρφωση με τη νομοθεσία περί μεταφοράς επιβατών, ο υπάλληλος Ζακ ντε Κιέβιτ -σήμερα δικηγόρος στη Μελβούρνη- είπε στους συναδέλφους του: «έχουμε πατήσει τον διακόπτη θανάτου», είπε ο Χοτζ στο δικαστήριο.

Στη συνέχεια, η Uber έκανε τα πάντα προκειμένου να μην παραδώσει τα έγγραφα που ζήτησε η Αρχή, αναζητώντας τρόπους για να παρατείνει τη διαδικασία και εξετάζοντας το ενδεχόμενο να επικαλεστεί νόμους περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής ως μέρος των επιχειρημάτων της. «Το συμπέρασμα είναι ότι η επίκληση των νόμων περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής ήταν μια παρωδία για να παρεμποδιστεί η έρευνα», πρόσθεσε ο Χοτζ.

Η Uber ενέτεινε επίσης τις πολιτικές της πιέσεις και προσπάθησε να αυξήσει τον αριθμό των οδηγών της ως απάντηση στην απειλή.

Στα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο περιλαμβάνονται διάφορα άρθρα στα μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και ορισμένα που συνέταξε ο τότε επικεφαλής της Uber Australia, Ντέιβιντ Ρόρσαϊμ, υπέρ των τοπικών δραστηριοτήτων της εταιρείας.

«Ο Ντε Κιέβιτ ουσιαστικά καυχιόταν για την αξιοποίηση της εταιρικής δομής της Uber προκειμένου να αποφύγει τις απαιτήσεις των υπηρεσιών και οι διευθυντές της αγνόησαν επανειλημμένα τις συμβουλές των νομικών της συμβούλων να παραδώσουν έγγραφα», είπε ο Χοτζ στο δικαστήριο.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ήταν προφανές ότι ο σκοπός της πλατφόρμας ήταν, τουλάχιστον εν μέρει, να «καταστρέψει» την GoCatch, σύμφωνα με τα λεγόμενα των στελεχών της εταιρείας, και κατέθεσε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Ρόρσαϊμ, ο οποίος έγραφε τον Μάιο του 2013 ότι η έναρξη λειτουργίας της UberX ήταν το «μεγάλο παιχνίδι. Αλλά πρέπει να κερδίσουμε την αγορά του ταξί για να σταματήσουμε την ανάπτυξη της GoCatch – έχουν τα δεκαπλάσια οχήματα από μας και τον διπλάσιο εβδομαδιαίο όγκο των κρατήσεων», έγραφε ο Ρόρσαϊμ στο μήνυμα που ακούστηκε στη δικαστική αίθουσα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *