ΗΠΑ: Η Cruise θα αποζημιώσει με 1,5 εκατ. ευρώ γυναίκα που παρασύρθηκε από αυτόνομο ταξί της

Η εταιρεία General Motors, που διαχειρίζεται τα αυτόνομα ταξί Cruise, θα καταβάλει αποζημίωση στη γυναίκα που παρασύρθηκε από ένα από τα αυτοκίνητά της σε δρόμο του Σαν Φρανσίσκο, τον περασμένο Οκτώβριο.

Το θύμα χτυπήθηκε από όχημα που οδηγούσε άτομο και από τη σύγκρουση κατέληξε στο ρομποταξί της Cruise, το οποίο την έσυρε αρκετά μέτρα κατά μήκος της ασφάλτου χωρίς να σταματήσει. Η γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αφού απεγκλωβίστηκε από πυροσβέστες. Η εταιρεία θα καταβάλει τώρα στη γυναίκα 1,5 εκατομμύριο δολάρια.

Η Καλιφόρνια αφαίρεσε τις άδειες της Cruise όταν το Τμήμα Οχημάτων του δήμου διαπίστωσε ότι τα ρομποταξί προκαλούν  κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια». Η εταιρεία απέσυρε αργότερα όλα τα αυτόνομα ταξί της στις ΗΠΑ.

Τώρα αρχίζει να τα επαναφέρει, αλλά με οδηγούς που μπορούν να αναλάβουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Η εταιρεία θα ξεκινήσει τις δοκιμές των αυτοκινήτων στο Φοίνιξ πριν επεκταθεί σε άλλες πόλεις της Αριζόνα. Η Καλιφόρνια εξετάζει την υπόθεση μετά την αίτηση της Cruise για επαναδειοδότηση.

Η Cruise εξαγοράστηκε από τη General Motors το 2016 και έκτοτε έχει καταγράψει ζημίες ύψους 9,2 δισ. δολαρίων. Μετά το περιστατικό, η General Motors μείωσε τον ετήσιο προϋπολογισμό της Cruise κατά 1 δισ. δολάρια και αντικατέστησε τη διοικητική ομάδα της εταιρείας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *