Γαλλία: Πρωτοποριακό ταξίμετρο που λειτουργεί μέσω bluetooth από τη Faure Taxi

Εμβληματικός εξοπλισμός μετρολογίας, το ταξίμετρο δεν έχει εξελιχθεί αρκετά από το 1977. Η γαλλική εταιρεία Faure Taxi παρουσίασε πρόσφατα ένα πρωτοποριακό μοντέλο, που συνδέεται μέσω bluetooth και αλλάζει αυτόματα τα τιμολόγια.

Μηχανικός ενσωματωμένων συστημάτων στην Alpine, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Nικολά Φορ, πήρε μια μέρα ταξί και ο οδηγός, από λάθος του ταξιμέτρου, τον χρέωσε λιγότερο. Καθώς τον άκουγε να εξηγεί τους περιορισμούς χειρισμού του ταξιμέτρου, του ήρθε η ιδέα να αναπτύξει ένα ταξίμετρο που θα αλλάζει αυτόματα τα τιμολόγια στο Παρίσι. Μια από τις κύριες δυσκολίες των Γάλλων οδηγών ταξί έγκειται στην πολυπλοκότητα της τιμολόγησης, ειδικά στο Παρίσι με τις 3 διαφορετικές τιμές που ισχύουν σε 21 περιπτώσεις που ορίζονται από τη νομαρχία και τους 54 δήμους που καθορίζουν το περίγραμμα των 3 περιοχών της πρωτεύουσας! Τώρα, η νεοσύστατη επιχείρησή του, 100% γαλλική, σκοπεύει να αλλάξει το παιχνίδι με τη διάθεση στην αγορά ενός νέου, πατενταρισμένου συστήματος αυτόματης ανίχνευσης τιμολογίων. 

Το νέο ταξίμετρο, που ονομάζεται Reflexion, απλοποιεί τη ζωή των Γάλλων οδηγών ταξί: αυτόματη ρύθμιση της ώρας, αυτόματη ανίχνευση κομίστρου ανάλογα με την ώρα και την τοποθεσία, φιλτράρισμα των διαθέσιμων πακέτων, ενημέρωση των τιμολογίων, απλή πλοήγηση, αυτόματη ρύθμιση της φωτεινότητας. Περιλαμβάνει επίσης παρκόμετρο, σύνδεση με την πινακίδα οροφής μέσω bluetooth, καθώς ιδιωτικό και ασφαλές ιστορικό διαδρομών… Σε συνεργασία με την εταιρεία Starplast, η Faure Taxi εγγυάται βελτιωμένο εξοπλισμό τόσο από πλευράς στεγανότητας όσο και από πλευράς στερεότητας. Επιπλέον, ο καινοτόμος τρόπος διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας δεν αναγκάζει πλέον τους οδηγούς να αποσυνδέονται όταν πηγαίνουν διακοπές. Τέλος, το ταξίμετρο έχει εγγύηση 6 ετών και διαθέτει σειριακό αριθμό για τον εντοπισμό του σε περίπτωση κλοπής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *