Αυστρία: Χρηματοδότηση 5 ευρώ ανά ώρα λειτουργίας των ηλεκτρικών ταξί στη Βιέννη

Στη Βιέννη, τα ταξί που λειτουργούν με κινητήρες εσωτερικής καύσης έχουν δικαίωμα ανανέωσης της άδειας λειτουργίας τους μέχρι το τέλος του έτους. Από την 1η Ιανουαρίου του 2025, στην αυστριακή ομοσπονδιακή πρωτεύουσα θα αδειοδοτούνται μόνο ταξί μηδενικών εκπομπών ρύπων, καθώς ο δήμος και το Εμπορικό Επιμελητήριο του κρατιδίου της Βιέννης έχουν θέσει ως στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τις μηχανοκίνητες μεταφορές στην πόλη των δύο εκατομμυρίων κατοίκων.

Προκειμένου να υποστηριχθεί αυτή η μετάβαση, ο οργανισμός για την πράσινη ενέργεια E-Taxi-Förderung ξεκίνησε από κοινού με τον Δήμο της Βιέννης και το Επιμελητήριο ένα πρόγραμμα επιδότησης το οποίο, ωστόσο, δεν χρηματοδοτεί την αγορά ταξί, αλλά τα διανυόμενα χιλιόμετρα. Το ποσό της επιδότησης ανέρχεται σε 5 ευρώ για κάθε ώρα λειτουργίας ενός ηλεκτρικού ταξί με επιβάτες.

Το πρόγραμμα πλέον επεκτείνεται. Το ποσό επιδότησης εξακολουθεί να έχει ανώτατο όριο τα 10.000 ευρώ ανά ηλεκτρικό ταξί και έως και 15 ηλεκτρονικά οχήματα ανά εταιρεία είναι επιλέξιμα για χρηματοδότηση.

Ο έλεγχος της χρηματοδότησης θα συνεχίσει να γίνεται από το Εμπορικό Επιμελητήριο της Βιέννης. Οι επιχειρηματίες με έδρα στην αυστριακή πρωτεύουσα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ηλεκτρονικά ανά πάσα στιγμή και όλες οι απαραίτητες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *