Βουδαπέστη: Εντείνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των πλατφορμών μετά την είσοδο της Uber

Το πρόσφατο λανσάρισμα της Uber στη Βουδαπέστη συνοδεύτηκε από σημαντικά μπόνους για τους οδηγούς, με ορισμένους να κερδίζουν έως και 100.000 φιορίνια (250 ευρώ) για την ολοκλήρωση 30 διαδρομών τα Σαββατοκύριακα. Πολλοί οδηγοί έχουν μεταπηδήσει από την Bolt και το Főtaxi στον αμερικανικό πάροχο υπηρεσιών κινητικότητας, με την υπόσχεση ανταγωνιστικών προσφορών μετά την αρχική τρίμηνη περίοδο χωρίς προμήθειες.

Η τρίμηνη περίοδος εργασίας χωρίς προμήθεια που προσφέρει η Uber στους οδηγούς, δίνει στην εταιρεία ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην ουγγρική αγορά. Οι γνώστες του κλάδου λένε ότι ο αρχικός στόλος της αμερικανικής εταιρείας αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από έμπειρους οδηγούς που μεταπήδησαν από τους ανταγωνιστές της, κυρίως την Bolt και το Főtaxi.

Ο Έλεκ Νάγκι, ιδιοκτήτης του ομίλου Főtaxi, δήλωσε ότι η Uber και η Főtaxi είναι πλέον ανταγωνιστές στην αγορά επιβατικών μεταφορών, ενώ ο μεγάλος στόλος της Főtaxi στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης έχει μειωθεί αισθητά τις τελευταίες ημέρες.

Η συνήθης προμήθεια της Bolt είναι 25%, η οποία μπορούσε να μειωθεί στο 12% με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων. Με την είσοδο της Uber στην αγορά, η Bolt κατέβασε την προμήθειά της στο 9%, αλλά η Uber είναι έτοιμη να μειώσει περαιτέρω τη δική της, αν χρειαστεί, ενδεχομένως στο 6%-7%, ή και παρατείνει την περίοδο χωρίς προμήθεια.

Η Uber ενίσχυσε το λανσάρισμά της στη Βουδαπέστη προσφέροντας στους οδηγούς μπόνους 50.000 φιορινιών για 10 διαδρομές την ημέρα έναρξης της υπηρεσίας της και 100.000 φιορινιών για 30 διαδρομές το Σαββατοκύριακο. Πολλοί οδηγοί ταξί βλέπουν τώρα την αμερικανική εταιρεία ως ιδιαίτερα ελκυστική. Παρά την προηγούμενη επιτυχία της Bolt, ένας τέτοιος ανταγωνισμός γενικά ωφελεί τον νεοεισερχόμενο, με τους επιβάτες να καρπώνονται τα οφέλη. Οι απόψεις διίστανται σχετικά με το αν η Uber ή η Bolt προσφέρουν το πιο ανταγωνιστικό προϊόν. Πέρα από τους οδηγούς, η αμερικανική εταιρεία έδωσε επίσης κίνητρα στους επιβάτες, προσφέροντας έκπτωση 5.000 φιορινιών για τις τρεις πρώτες διαδρομές τους.

Με την ενδεχόμενη είσοδο -όπως ακούγεται- ενός ακόμη σημαντικού παίκτη, της Gett, ο ανταγωνισμός στην αγορά των επιβατικών μεταφορών της Βουδαπέστης θα μπορούσε να κλιμακωθεί περαιτέρω. Η ικανότητα της αγοράς να αντέξει τόσους πολλούς παίκτες παραμένει αβέβαιη. Ο Ζολτάν Μετάλ, πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Ταξί, προβλέπει μια αναδιάταξη της αγοράς, με τις ισχυρότερες εταιρείες να επεκτείνονται την ώρα που οι μεσαίες και μικρές εταιρείες θα αγωνίζονται να επιβιώσουν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *