Η Ένωση Ταξί της Σαραγόσα  θα μηνύσει την Uber και την Cabify για αθέμιτο ανταγωνισμό

Ο πρόεδρος της Επαρχιακής Ένωσης Ταξί της Σαραγόσα, Μιγκέλ Άνχελ Περδιγκουέρο, ανέλυσε, σε συνέντευξη Τύπου, τους λόγους που οδήγησαν τον κλάδο σε διαμαρτυρία με τη μορφή αργής πορείας η οποία διέσχισε τις κύριες αρτηρίες της πρωτεύουσας της Αραγονίας, την Τετάρτη.

Ο εκπρόσωπος του κλάδου των ταξί στη Σαραγόσα διευκρίνισε ότι οι οδηγοί δεν έχουν πρόβλημα με τον ανταγωνισμό – ούτε σκοπεύουν να καταστούν μονοπώλιο. Το πρόβλημά τους με την Uber και την Cabify έχει να κάνει με τη λίστα πολυάριθμων παραβάσεων που διαβίβασαν στο τέλος της πορείας στον γενικό διευθυντή Μεταφορών, Μιγκέλ Άνχελ Ανία, και χθες στη Μαδρίτη στον υπουργό Μεταφορών Όσκαρ Πουέντε.

Ο Περδιγκουέρο κατέστησε σαφές ότι η Uber και η Cabify λειτουργούν παράνομα επειδή δεν υπάρχει κανείς να τους σταματήσει. Τα ίδια τα μέλη της ένωσης πραγματοποίησαν έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι υπάρχουν 80 ενοικιαζόμενα οχήματα που παρέχουν παράνομα αστικές υπηρεσίες στη Σαραγόσα, καθώς οι άδειες τους καλύπτουν μόνο υπεραστικές υπηρεσίες. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να παραλάβουν πελάτες για να πραγματοποιήσουν μεταφορές εντός της Σαραγόσα, κάτι που κάνουν σε καθημερινή βάση ατιμώρητα, επειδή υπάρχουν μόνο πέντε επιθεωρητές μεταφορών για ολόκληρη την Αραγονία. Για όλους αυτούς τους λόγους, ανακοίνωσε ότι η ένωση θα μηνύσει την Uber και την Cabify για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Παρά το καλό κλίμα που επικράτησε κατά τη συνάντηση με την κυβέρνηση της Αραγονίας και τη καλή σχέση που διατηρεί ο τομέας με τις διοικήσεις, ο Περδιγκουέρο εστίασε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η ένωση ήταν αυτή που πραγματοποίησε τεράστιο όγκο ερευνητικής εργασίας -η οποία θα έπρεπε να έχει γίνει από τη διοίκηση- και ζήτησε την άμεση επέμβαση της τοπικής αστυνομίας για την κατάσχεση των παράνομων ενοικιαζόμενων που δραστηριοποιούνται στην πόλη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *