Ρώμη: Ολική σύγκρουση του κλάδου των ταξί με τον δήμο, νέα απεργία στις 23 του μήνα

H σύγκρουση των οδηγών ταξί με τον δήμο της Ρώμης είναι πλέον απόλυτη. Όλα τα ζητήματα είναι ανοιχτά και μια ακόμη απεργία που προκηρύχθηκε για τις 23 Ιανουαρίου κάνει την ατμόσφαιρα εκρηκτική. Άλλωστε, υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα: ο δήμος κατηγορεί τον τομέα για ελλιπή παροχή υπηρεσίας, ενώ η αναθεώρηση των τιμολογίων που είχε υποσχεθεί δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Οι οδηγοί ταξί κατηγορούν τον δήμαρχο Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι ότι αποφάσισε μονομερώς την αύξηση των αδειών «χωρίς καμία συζήτηση για τον αριθμό τους», ενώ απορρίπτουν τον κανονισμό για τις βάρδιες που έχει καταρτίσει ο δήμος για το 2024: ένα πλέγμα «άκαμπτων» και κάκιστα οργανωμένων χρονοδιαγραμμάτων σε σχέση με τη ζήτηση, το οποίο συνέταξαν άνθρωποι που «κάνουν πάντα τα ίδια λάθη, τα οποία «συμβάλλουν στο να κατηγορείται ο τομέας για ελλιπή προσφορά της υπηρεσίας», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Uri – Radio Taxi Union. Και εξοργίζονται για τη μη εφαρμογή του άρθρου 29 του Δημοτικού Κανονισμού που διέπει τα ταξί και τα ενοικιαζόμενα οχήματα, επιτρέποντας στα μαύρα βαν της Uber, για παράδειγμα, να περιμένουν κλήση από τους δρόμους της Ρώμης και όχι, όπως ορίζει ο κανονισμός, από το γκαράζ που δηλώνεται στα έγγραφα της άδειας.

Κι ενώ ο δήμος υποστηρίζει ότι «προχωρούν οι εργασίες για την αναθεώρηση του τιμολογίου, καθώς και εκείνες για τις άδειες», οι οδηγοί ταξί καταγγέλλουν ότι μένουν εκτός των συζητήσεων για κάθε απόφαση. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η Usb-taxi καλεί σε απεργία στις 23 Ιανουαρίου. «Οι λόγοι είναι πολλοί κατά κάποιο τρόπο, αλλά δύο πάνω απ’ όλα είναι απαρέδεκτοι», αναφέρεται στην ανακοίνωση προκήρυξης της απεργίας. «Η μη προσαρμογή του κομίστρου στους δείκτες της Στατιστικής Υπηρεσίας μάς συνθλίβει σε μια μη βιώσιμη μέγγενη μεταξύ του λειτουργικού κόστους και του εισοδήματος του οδηγού ταξί. Αλλά η απόφαση αυτή επηρεάζεται από έναν δημοτικό κανονισμό για τα ταξί και τα ενοικιαζόμενα που, αν τον αποκαλούσαμε ανισόρροπο, θα ήταν κομπλιμέντο: κανείς δεν μπορεί να μην παρατηρήσει ότι οι κανόνες για τους οδηγούς ταξί είναι αυστηροί και άμεσοι, ενώ εκείνοι για τα ενοικιαζόμενα οχήματα είναι γράμμα κενό περιεχομένου. Όμως, το δημοτικό συμβούλιο προτείνει την αύξηση του αριθμού των ταξί, ακόμα και σε αυτές τις εποχές που η εργασία έχει μειωθεί δραστικά. Δηλώνουν πάντα ότι υπάρχει έλλειψη ταξί, ενώ το μόνο που λειτουργεί στη Ρώμη είναι το ταξί. Ήρθε η ώρα να επιλέξουμε, να αποφασίσουμε πώς θα αντιδράσουμε, αν θα πάμε στα πάρκινγκ, ακόμα και στις 23 Ιανουαρίου, με σκυμμένο κεφάλι ή θα αγωνιστούμε και θα πούμε φτάνει πια!».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *