Kολομβία: Οι οδηγοί ταξί θα αποκλείουν την πρόσβαση στα αεροδρόμια κάθε μέρα

Την περασμένη Τρίτη οι Κολομβιανοί οδηγοί ταξί άρχισαν τους αποκλεισμούς δρόμων της πρωτεύουσας Μπογκοτά. Ο αγώνας τους όμως δεν έληξε, καθώς προετοιμάζουν εναλλακτικές κινητοποιήσεις για τις επόμενες ημέρες, στις οποίες δεν θα χρησιμοποιούν τα οχήματά τους, αλλά θα πραγματοποιούν πορείες πεζή προς το αεροδρόμιο Ελ Ντοράντο.

Ο Ούγκο Οσπίνα, πρόεδρος της ένωσης Asoproctax, διευκρίνισε ότι η διαμαρτυρία της Τρίτης αφορούσε τα ενοικιαζόμενα οχήματα που λειτουργούν για εταιρείες μεταφορών όπως η Uber, η Cabify και η DiDi. Ωστόσο, αποκάλυψε ότι η ένωση έχει καλέσει τα μέλη της σε καθημερινές πορείες, χωρίς οχήματα και με προορισμό το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ένωσης, θα είναι περισσότεροι από 10.000 οι οδηγοί ταξί που θα βγαίνουν στους δρόμους κάθε μέρα και θα διαμαρτύρονται μέχρι να τους ακούσει η κυβέρνηση.

«Αυτό που θα κάνουμε είναι να διαδηλώνουμε στο αεροδρόμιο κάθε μέρα. Είμαστε 10.850 οδηγοί και θα χρησιμοποιήσουμε αυτή τη δύναμη για να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να συμμορφωθεί με τον νόμο και να ανταποκριθεί στα αιτήματα του κλάδου.

Η έναρξη των κινητοποιήσεων, σύμφωνα με τον Οσπίνα, θα καθοριστεί σε μια συνέλευση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα. «Θα είναι μια εθνική απόφαση. Θα χρησιμοποιήσουμε τη δύναμή μας για να διαδηλώσουμε στα αεροδρόμια της χώρας». Οι πορείες θα πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Σάββατο και ο Όσπινα τόνισε ότι η πρόταση αυτή έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους οδηγούς ταξί, καθώς έτσι προστατεύουν τα οχήματά τους από ζημιές και πρόστιμα κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *