Νάπολη: Ταξιτζήδες που ξυλοκοπήθηκαν από «πειρατές» στο αεροδρόμιο πραγματοποίησαν διαμαρτυρία μπροστά στο αστυνομικό μέγαρο

Δεκάδες οδηγοί ταξί συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ έξω από το αστυνομικό μέγαρο της Νάπολης. «Βρισκόμαστε εδώ επειδή οι παράνομοι στο αεροδρόμιο μας απειλούν και χειροδικούν. Επιτέθηκαν σε έναν συνάδελφό μας. Το αεροδρόμιο Καποντίκινο έχει γίνει το λάφυρό τους και συγκεντρωθήκαμε εδώ απόψε για να τους καταγγείλουμε και να δώσουμε τέλος σε αυτή την ιστορία», δήλωσε ένας από τους παριστάμενους.

Η κακοποίηση των οδηγών ταξί από παράνομους μεταφορείς επιβατών είναι ένα φαινόμενο που καταγγέλλεται εδώ και χρόνια από τον κλάδο και έχει επεκταθεί και στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, όπως και στο λιμάνι. Θύματα των «πειρατών» είναι κυρίως οι τουρίστες, αλλά και ανυποψίαστοι πολίτες, οι οποίοι τίθενται σε κίνδυνο αν επιλέξουν αυτές τις υπηρεσίες.

Σε δήλωσή του ο Βιντσένζο Ντοντζέλι, επαρχιακός γραμματέας του συνδικάτου UriTaxi, ανέφερε: «Εδώ και καιρό καταγγέλλουμε τις καταχρηστικές συμπεριφορές που λαμβάνουν χώρα στους τρεις τερματικούς σταθμούς της πόλης μας: το λιμάνι της Νάπολης, το αεροδρόμιο και τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό. Με την τουριστική περίοδο να βρίσκεται πλέον προ των πυλών, αναμένουμε μια πρόσκληση των εκπροσώπων του κλάδου από τους αρμόδιους φορείς για την επίλυση του ζητήματος».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *