Η Free Now αποχωρεί από την Πορτογαλία τον Απρίλιο

Η πλατφόρμα Free Now ανακοίνωσε στους πελάτες της μέσω μηνύματος ότι η εταιρεία «από τις 23:59, ώρα Λισαβόνας, στις 3 Απριλίου», θα τερματίσει τη λειτουργία της στην Πορτογαλία, κάνοντας λόγο για μια «δύσκολη απόφαση».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η κίνηση αυτή στοχεύει «σε βελτιώσεις, για να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της για βιώσιμη ανάπτυξη, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να υιοθετήσει μέτρα για τη βελτίωση της αποδοτικότητας και της δομής κόστους, συμπεριλαμβανομένων των επενδυτικών αποφάσεων σε μεμονωμένες αγορές. Ως μέρος αυτού του στρατηγικού προσανατολισμού, η Free Now πήρε την απόφαση να σταματήσει την επένδυσή της στην πορτογαλική αγορά».

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι «θα προσφερθεί αποζημίωση σε κάθε θιγόμενο άτομο με βάση τη γεωγραφική του θέση και τη μονιμότητά του…», χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις, ενώ είναι «εξαιρετικά ευγνώμων για όλους τους επιβάτες και τους οδηγούς της στην Πορτογαλία».

Να υπενθυμίσουμε ότι η Free Now είναι μια ιδιωτική πλατφόρμα παροχής υπηρεσιών επιβατικών μεταφορών -ανταγωνιστής εταιρειών όπως η Uber ή η Bolt- η οποία έχει παρουσία σε περισσότερες από 170 πόλεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Με έδρα τη Γερμανία και σύνολο 1.850 εργαζομένων, η Free Now προέκυψε μετά τη συγχώνευση των Kapten (πρώην Chauffeur Prive) και MyTaxi.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...