Ινδία: Οι πειρατές ταξί στο αεροδρόμιο της Καλκούτας αλλάζουν τακτική αλλά εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται

Οι παράνομοι ταξιτζήδες συνεχίζουν να ψαρεύουν, να παρενοχλούν και να εξαπατούν τους επιβάτες στο αεροδρόμιο της Καλκούτας, αλλά μετέφεραν τον τόπο δράσης τους και έχουν τροποποιήσει την τακτική τους για να αποφύγουν τις συλλήψεις από την αστυνομία.

Το απόγευμα της Πέμπτης, τουλάχιστον δύο απ’ αυτούς προσέγγισαν δημοσιογράφους της ινδικής εφημερίδας Telegraph στο επίπεδο των αφίξεων, μπροστά από τις πύλες 3Α και 3Γ. «Πού θέλετε να πάτε; Επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω», τους είπε ένας άνδρας ντυμένος με πράσινο μπουφάν, παντελόνι φόρμας και αθλητικά παπούτσια. Όταν του είπαν ότι το σημείο αποβίβασης ήταν ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων στη Νέα Πόλη, κοντά στον τερματικό σταθμό των λεωφορείων και σε απόσταση περίπου 12 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο, τους ζήτησε 990 ρουπίες για τη διαδρομή.

Ένας άλλος άνδρας, με μαύρο φούτερ και μπεζ παντελόνι, έκανε την ίδια πρόταση. Όταν του είπαν ότι ο προορισμός ήταν η Παρκ Στριτ ζήτησε 1.000 ρουπίες. Την ίδια ώρα οι τιμές των κανονικών για το ξενοδοχείο New Town κυμαίνονταν στις 550 ρουπίες κι αυτές για την Παρκ Στριτ Street κυμαίνονταν μεταξύ 450 και 600.

Η Telegraph ξεκίνησε πρόσφατα μια έρευνα που διήρκεσε ένα δεκαπενθήμερο, σχετικά με διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο – όπως οι βρώμικες τουαλέτες, το χάος των αυτοκινήτων μπροστά από τον τερματικό σταθμό στο επίπεδο των αφίξεων, η παρενόχληση από τους πειρατές, η μη εξουσιοδοτημένη στάθμευση από VIP αυτοκίνητα μπροστά από τον τερματικό σταθμό και η περιορισμένη πρόσβαση στο Wi-Fi.

Παράλληλα, η αστυνομία, διενεργεί επιχειρήσεις ελέγχων κατά των παράνομων ταξιτζήδων στο αεροδρόμιο με περισσότερα από 50 άτομα να έχουν συλληφθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για εκβιασμούς, απάτες και διατάραξη δημόσιου χώρου. Εάν καταδικαστούν, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης τριών ετών.

Η αυξημένη επιτήρηση από την αστυνομία και η εγκατάσταση καμερών κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στα περίπτερα κράτησης ταξί ανάγκασαν τους παράνομους ταξιτζήδες να τροποποιήσουν την τακτική τους. Πολλοί από αυτούς έχουν μεταφέρει τις δραστηριότητές τους στη στάση λεωφορείων, στον περίβολο του αεροδρομίου. Ένας σημαντικός αριθμός, ωστόσο, εξακολουθεί να προσεγγίζει τους επιβάτες ακριβώς μπροστά από την έξοδο του τερματικού σταθμού. Οι συνήθεις στόχοι είναι επιβάτες με πολλές αποσκευές και όσοι συνοδεύονται από ηλικιωμένους ή παιδιά.

Δύο περίπτερα καταγγελιών της αστυνομίας έχουν εγκατασταθεί στο επίπεδο αφίξεων και αναχωρήσεων. «Θα παρεμβαίνουμε εάν υπάρχουν καταγγελίες σχετικά με παράνομους ταξιτζήδες, παράνομα ανταλλακτήρια συναλλάγματος και κλοπές αποσκευών, κινητών, φορητών υπολογιστών και άλλων αντικειμένων», δήλωσε στην εφημερίδα αξιωματικός της αρμόδιας υπηρεσίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *