Η IRU TAXI προαναγγέλλει το τέλος της πετρελαιοκίνησης στις ευρωπαϊκές επιβατικές μεταφορές

Στην πρόσφατη συνεδρίαση  (3 Μαρτίου 2020-  Βρυξέλλες) της μόνιμης Επιτροπής της IRU στην Ευρωπαϊκή Ένωση συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον κλάδο των ταξί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Στην ημερήσια διάταξη, εκτός των άλλων θεμάτων υπήρχαν τρία ζητήματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.

Το πρώτο αφορούσε το τελικό κείμενο (εγκρίθηκε) που κατατέθηκε στην Κομισιόν   «Καθορισμός των προτεραιοτήτων της IRU TAXI  για πρόσβαση στην αγορά και πρόσβαση στο επάγγελμα, για τα ταξί και τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό στην Ευρωπαϊκή Ένωση» (http://dailytaxinews.gr/2020/02/17/thesi-tou-iru-sxetika-me-tin-prosvasi-stin-agora-kai-tin-prosvasi-sto-epaggelma-tou-taxi/).

\"\"

Το δεύτερο αφορά το πρόβλημα έλλειψης οδηγών που αντιμετωπίζει ο κλάδος σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, είναι διαφορετικά από χώρα σε χώρα, γι αυτό και η απόφαση της IRU TAXI ήταν να αντιμετωπιστεί –αρχικά- το πρόβλημα σε εθνικό επίπεδο.

Το τρίτο ζήτημα αφορά την υπό διαμόρφωση Ευρωπαϊκή Οδηγία για την φορολογία στον τομέα της ενέργειας. Αποφασίστηκε η χρηματοδοτική στήριξη για την αγορά οχημάτων χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, που θα προγραμματιστούν και θα εγγραφούν στον προϋπολογισμό σε επίπεδο ΕΕ και σε εθνικό επίπεδο. Η εκτίμηση της IRU TAXI ήταν, ότι μετά το 2024 η αγορά ντιζελοκίνητου αυτοκινήτου θα είναι ασύμφορη για τον κλάδο των ταξί και των ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...