ΗΠΑ: Η Waymo επεκτείνει την υπηρεσία αυτόνομου ταξί στο Σαν Φρανσίσκο και το Λος Άντζελες

Η Waymo της Alphabet επεκτείνει τις περιοχές της αυτόνομης υπηρεσίας μεταφοράς με ταξί στο Σαν Φρανσίσκο και το Λος Άντζελες προκειμένου να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση από τους πελάτες, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Η επέκταση αντανακλά τον αυξανόμενο ανταγωνισμό και τις επενδύσεις στον τομέα των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό.

Οι περιοχές εξυπηρέτησης της Waymo One θα περιλαμβάνουν πλέον πρόσθετες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων των Ντάλι Σίτι, Μπρόντμουρ και Κόλμα στη χερσόνησο του Σαν Φρανσίσκο, αν και εξακολουθεί να μην μπορεί να μεταφέρει επιβάτες στον αυτοκινητόδρομο 101 ή στο αεροδρόμιο. Στο Λος Άντζελες, η διευρυμένη υπηρεσία θα καλύπτει τις περιοχές Μαρίνα ντελ Ρέι, Μαρ Βίστα, Πλάγια Βίστα και τμήματα του Χόλιγουντ, της Τσάιναταουν και του Γέστγουντ.

Η Waymo αντιμετώπισε τις λίστες αναμονής στο Σαν Φρανσίσκο τον περασμένο μήνα, ανοίγοντας ουσιαστικά την υπηρεσία Waymo One σε όλους τους κατοίκους, εφαρμόζοντας μια παρόμοια κίνηση με εκείνη στο Φοίνιξ της Αριζόνα πριν από περίπου τέσσερα χρόνια.

Η ανακοίνωση, ωστόσο, έρχεται εν μέσω έντονου ανταγωνισμού από άλλους γίγαντες του κλάδου. Για παράδειγμα, η Cruise της General Motors και η Zoox της Amazon διοχετεύουν επίσης σημαντικούς πόρους στην ανάπτυξη των δικών τους τεχνολογιών αυτόνομων οχημάτων. Πριν από δύο εβδομάδες, το περιοδικό TechCrunch ανέφερε ότι η Alphabet σχεδιάζει να ενισχύσει περαιτέρω την επέκταση της Waymo με μια επένδυση ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε παλαιότερο δημοσίευμα, η ιστοσελίδα Hoodline SF σημείωνε ότι περίπου 300.000 άνθρωποι είχαν προεγγραφεί σε λίστα αναμονής για να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία της Waymo στο Σαν Φρανσίσκο. Όλοι αυτοί θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να κλείσουν διαδρομές μέσω της εφαρμογής της Waymo.

Ωστόσο, ο ρυθμιστικός έλεγχος εξακολουθεί να είναι αυστηρός, λόγω των συχνών προβλημάτων ασφαλείας. Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ σήμανε πρόσφατα συναγερμό για πρόσθετα περιστατικά που αφορούν τα αυτοκινούμενα οχήματα της Waymo, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του ABC7. Παρά τις προκλήσεις, η εταιρεία συνεχίζει να διατηρεί μια αισιόδοξη προοπτική, διαβεβαιώνοντας για τη δέσμευσή της στις ασφαλείς συνθήκες μετακίνησης.

Παράλληλα, οι ανταγωνιστές της Waymo κάνουν επίσης βήματα προόδου στον κλάδο της αυτόνομης οδήγησης. Η Uber ανέφερε εξαπλασιασμό των δρομολογίων με αυτοκινούμενα οχήματα, υποβοηθούμενη από συνεργασίες με εταιρείες όπως η Waymo. Παρομοίως, η Tesla εξακολουθεί να εστιάζει στην πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης, του λογισμικού αυτόνομης οδήγησης, ακόμη και των ρομποτικών αξόνων, με στόχο να αντιμετωπίσει την επιβράδυνση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων.

Παρά τη ραγδαία πρόοδό της, η αυτόνομη τεχνολογία της Waymo προκάλεσε και προβλήματα. Νωρίτερα φέτος, για παράδειγμα, ένα όχημα της Waymo εθεάθη να παραβιάζει τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο τα αυτόνομα οχήματα είναι επικίνδυνα στους δρόμους. Η αντίληψη του κοινού για τα οχήματα δεν ήταν επίσης μόνο θετική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, κάτοικος του Σαν Φρανσίσκο που πυρπόλησε ένα όχημα της Waymo στην Τσάιναταουν τον Φεβρουάριο. Επιπλέον, έχει ξεκινήσει ομοσπονδιακή έρευνα για τα ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται οχήματα της Waymo.

Καθώς η εταιρεία ετοιμάζεται να επεκτείνει περαιτέρω τις υπηρεσίες της στο Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο, τόσο οι υποστηρικτές όσο και οι επικριτές των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό είναι σίγουρο ότι θα παρακολουθούν στενά την εταιρεία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *