Βαρκελώνη: Διαμαρτυρία των οδηγών ταξί και προκήρυξη απεργίας στις 11 Σεπτεμβρίου

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η διαμαρτυρία με αργή πορεία ταξί στο κέντρο της Βαρκελώνης που προκήρυξε η ένωση Elite Taxi, αντιδρώντας στην επιβολή προστίμου από την Αρχή Ανταγωνιστικότητας για μποϊκοτάζ της Uber.
Ένα από τα βασικά αιτήματα της ένωσης ήταν και η σύσταση εξεταστικής επιτροπής στο Κοινοβούλιο για τα «αρχεία Uber» στην Καταλονία. Με τον τρόπο αυτό τα μέλη της ένωσης εκτιμούν ότι θα αποδείξουν τις υποψίες τους για «ευνοϊκή μεταχείριση» της Uber από την Αρχή Ανταγωνισμού. Κατήγγειλαν δημοσίως τις «δυσανάλογες κυρώσεις κατά των ταξί που στρέφονται κατά του θεμελιώδους δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης» και προειδοποίησαν ότι οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας του κλάδου θα κλιμακώνονται.
Οι συμμετέχοντες οδηγοί ταξί είχαν κρεμάσει στα παράθυρα των οχημάτων τους αφίσες που απεικόνιζαν τον πρόεδρο της Αρχής, Ροζέρ Λοπάχερ, με πλαστά χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων, κατηγορώντας τον για διαφθορά.

\"\"


Ο εκπρόσωπος της ένωσης, Τίτο Άλβαρεζ, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης διαμαρτυρίας, μπροστά στην έδρα της Αρχής, ότι η Elite Taxi θα καταθέσει μήνυση κατά των επικεφαλής αυτού του καταλανικού θεσμού, τους οποίους κατηγορεί για υπεκφυγές, δωροδοκία, ευνοϊκή μεταχείριση και άσκηση επιρροής υπέρ της Uber.
Μπροστά στο Κοινοβούλιο, όπου κατέληξε η αργή πορεία, εκπρόσωποι της ένωσης ανακοίνωσαν ότι αντιπροσωπεία τους δεν έγινε δεκτή, αλλά έλαβαν τη διαβεβαίωση από την τοπική κυβέρνηση ότι το πρόστιμο, το οποίο ανερχόταν σε περίπου 123.000 ευρώ, δεν θα βεβαιωθεί.
Μετά τη λήξη της κινητοποίησης ο Άλβαρεζ δήλωσε ότι οι κλιμακούμενες κινητοποιήσεις ξεκινούν στις 11 Σεπτεμβρίου, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Η Βαρκελώνη θα μείνει, έτσι, χωρίς ταξί την ημέρα της Εθνικής Εορτής της Καταλονίας, κατά την οποία η ζήτηση ταξί είναι πάντα αυξημένη.
«Αύριο, Τετάρτη, θα συναντηθούμε με όλο τον κλάδο για να ζητήσουμε την υποστήριξή τους και το απόγευμα θα εκδώσουμε ανακοίνωση για την 11η Σεπτεμβρίου, εξηγώντας το είδος της κινητοποίησης που θα πραγματοποιήσουμε. Πριν μας σκοτώσουν, θα σκοτώσουμε εμείς», δήλωσε ο Άλβαρεζ. «Για σήμερα είναι αρκετό και είμαστε ικανοποιημένοι: συμμετείχαν στην κινητοποίηση περίπου 500 ταξί και ανακοινώσαμε ότι θα προβούμε σε νομικές κινήσεις, πέραν των αιτημάτων για σύσταση εξεταστικής επιτροπής στο Κοινοβούλιο και την αποπομπή των επικεφαλής της Αρχής Ανταγωνισμού, Σουζάνα Γκράου και Ροζέρ Λοπάχερ», κατέληξε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...