Μόναχο: Η αστυνομία προειδοποιεί τους οδηγούς ταξί για αύξηση των ληστειών και διανέμει φυλλάδιο που απευθύνεται στους… διαρρήκτες

Η αύξηση των ληστειών ταξί, ιδίως στα δυτικά και βορειοδυτικά του Μονάχου, οδήγησε την αστυνομία της πόλης στη διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου στους οδηγούς ταξί μέσω των ραδιοφωνικών κέντρων. Το φυλλάδιο περιγράφει το πρόβλημα με ένα σύντομο, περιεκτικό κείμενο, ενώ ακολουθεί η προτροπή στους οδηγούς να προστατευτούν, για παράδειγμα παίρνοντας μαζί τους όλα τα τιμαλφή, όπως πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα, όταν βγαίνουν από το ταξί. Συνιστάται, επίσης, η στάθμευση του οχήματος «σε γκαράζ ή σε πολυσύχναστο ή φωτισμένο μέρος», που σίγουρα δεν είναι εφικτή για μεγάλο ποσοστό των οδηγών ταξί.
Το φαινόμενο των ληστειών ταξί ξεκίνησε από το Αμβούργο, εκεί όμως οι δράστες αναζητούσαν ταξί που έμεναν ξεκλείδωτα και τα λήστευαν ανοίγοντας απλώς την πόρτα.
Στο Μόναχο, συνήθως σπάνε τα πλαϊνά παράθυρα των οχημάτων και στη συνέχεια κλέβουν αντικείμενα που βρίσκονται μέσα σε αυτά, όπως πορτοφόλια, μετρητά, κινητά τηλέφωνα κ.λπ. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οι καταγεγραμμένες περιπτώσεις κλοπών στα ταξί έχουν φτάσει σε τριψήφιο αριθμό το τελευταίο διάστημα, ενώ οι υλικές ζημιές που οι διαρρήκτες προκαλούν στα οχήματα ανέρχονται σε υψηλότερο, πενταψήφιο νούμερο.
Στην πίσω σελίδα του φυλλαδίου που διανέμεται στους οδηγούς ταξί και σε μια προσπάθεια να αποτραπούν οι ληστείες, κάτω από το λογότυπο της αστυνομίας αναγράφεται με μεγάλη γραμματοσειρά η φράση «Δεν υπάρχει τίποτα να πάρεις εδώ!» και με μικρότερη «Δεν υπάρχουν τιμαλφή στο όχημα!». Οι αστυνομικές αρχές συνιστούν στους οδηγούς ταξί να αναρτήσουν μέσα στο όχημά τους το φυλλάδιο.
Τώρα το μόνο που χρειάζεται είναι εγκληματίες με την ικανότητα και την προθυμία να διαβάσουν το φυλλάδιο, να το κατανοήσουν και να συμμορφωθούν…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...