Ισπανία: Αύξηση 7,85% των τιμολογίων ταξί στην πόλη Κάντιθ μετά από δέκα χρόνια

Το δημοτικό συμβούλιο του Κάντιθ ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση για την τροποποίηση των ναύλων των ταξί της πόλης, η οποία υποβλήθηκε με τη διαδικασία του επείγοντος από την τοπική κυβέρνηση.
Ο χαρακτηρισμός του επείγοντος αιτιολογείται από τις προθεσμίες που έχει θέσει η κυβέρνηση της Ανδαλουσίας. Η έγκριση της τροποποίησης των ναύλων από το δημοτικό συμβούλιο αποτελεί μόνο την ολοκλήρωση της διαδικασίας του τοπικού φακέλου, καθώς απαιτείται η τελική έγκριση από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Εδαφικής Διαρθρώσεως και Στέγασης, η οποία μπορεί να χρειαστεί έως και τρεις μήνες.
Προκειμένου οι συντελεστές αυτοί να τεθούν σε ισχύ από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους 2024, ο δημοτικός φάκελος πρέπει να υποβληθεί στον εν λόγω αυτόνομο φορέα πριν από την 1η Οκτωβρίου. Για τον λόγο αυτό ήταν επιβεβλημένο να εγκριθεί ο δημοτικός φάκελος στη συνεδρίαση του Αυγούστου, προκειμένου να τηρηθούν οι προθεσμίες που ορίζει ο νόμος.
Ο τομέας των ταξί του Κάντιθ ζητά εδώ και χρόνια αυτή την αναθεώρηση των τιμολογίων, οπότε η κυβέρνηση έκρινε ότι ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητο να γίνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου οι αυξήσεις να ισχύσουν από τον Ιανουάριο του 2024.
Η τελευταία μεταρρύθμιση έγινε το 2014 και η αναπροσαρμογή ή η προσαρμογή των τιμών ήταν 1% τα τελευταία οκτώ χρόνια. Τώρα, σχεδόν δέκα χρόνια μετά, έχει εγκριθεί αύξηση 7,85% με στόχο τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών του κλάδου.
Στην πόλη Κάντιθ υπάρχουν συνολικά 214 άδειες. Στον αριθμό αυτό προστίθενται οι εργαζόμενοι που συμπληρώνουν ως οδηγοί ταξί τα εισοδήματά τους, οπότε ο συνολικός αριθμός των οδηγών ανέρχεται σε 275.
Η πρόταση που εγκρίθηκε την Πέμπτη, με την υποστήριξη όλων των φορέων, συμφωνήθηκε μετά από συναντήσεις του δημοτικού συμβουλίου με τις δύο ενώσεις ταξί που υπάρχουν στην πόλη, το Radio Taxi και το Cádiz Taxi, «οι οποίες εδώ και χρόνια υποβάλλουν αυτό το δίκαιο αίτημα κάνοντας μεγάλη υπομονή όλο αυτό το διάστημα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...