Ρώμη: Χάος στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο λόγω των νέων κανόνων για τα ταξί

«Οι νέοι κανόνες είναι η καταστροφή των ταξιτζήδων», γράφει το πανό που τοποθέτησαν Ιταλοί οδηγοί ταξί στον χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου Φιουμιτσίνο της Ρώμης. Είναι ο χώρος όπου περιμένουν πριν μεταβούν στους τερματικούς σταθμούς για να παραλάβουν τους πελάτες τους.

Από την ανάθεση των επιβατών μέχρι την κλήση, όλα (ή σχεδόν όλα) είναι πλέον αυτοματοποιημένα. Κι αυτό, σύμφωνα με πολλούς οδηγούς ταξί, δημιουργεί αρκετά προβλήματα.

Αρκετά συνδικάτα εξέφραζαν τις ενστάσεις τους από την αρχή και πλέον έχουν προσφύγει στα δικαστήρια. Εν ολίγοις, το διάταγμα υπ’ αριθμόν 3 που εξέδωσε η Yπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το οποίο προβλέπει μια ολόκληρη σειρά νέων ρυθμίσεων για τα ταξί και τα ενοικιαζόμενα στο αεροδρόμιο δεν αρέσει σε κανέναν – και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που ορισμένες ενώσεις εξετάζουν το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων αν δεν αλλάξουν τα πράγματα. Μεταξύ άλλων, οι καινοτομίες που προβλέπονται στο διάταγμα δεν είναι ακόμη πλήρως λειτουργικές. Σε περίπου δυόμισι μήνες θα πρέπει να δοκιμαστεί (υπό προϋποθέσεις) η δυνατότητα οι πελάτες ταξί να μπορούν να πληρώνουν τη διαδρομή απευθείας στο αεροδρόμιο, πριν ακόμη μπουν στο όχημα.

Στις αναρτήσεις των οδηγών ταξί στα κοινωνικά δίκτυα η οργή ξεχειλίζει. Κάνουν λόγο για «χάος στο Φιουμιτσίνο», καθώς πολλοί συνάδελφοί τους «περιμένουν χωρίς να κάνουν τίποτα». Και η πραγματικότητα είναι ότι η υπερβολική αυτοματοποίηση, όπως η «προηγούμενη» ανάθεση του πελάτη και του αντίστοιχου οχήματος, καθιστά πολύ δύσκολη την εκτέλεση της υπηρεσίας.

Με τον ερχομό μάλιστα του καλοκαιριού και την αύξηση της επιβατικής κίνησης που φτάνει στο Φιουμιτσίνο, η κατάσταση θα μπορούσε να γίνει ακόμη χειρότερη. Και o κλάδος τελεί εν αναμονή, αναμένοντας την απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου, στις 8 Μαΐου, σχετικά με την προσφυγή που κατέθεσε η Taxi Service Roma Aeroporti e Stazioni.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *