Μαδρίτη: Οι οδηγοί ταξί αρνούνται την κοινή χρήση εφαρμογής με τα ενοικιαζόμενα για την παροχή προσαρμοσμένων υπηρεσιών

Η Κοινότητα της Μαδρίτης σχεδιάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας εφαρμογής που θα περιλαμβάνει τόσο τα ταξί όσο και τα ενοικιαζόμενα οχήματα με οδηγό (VTC) για την κράτηση και την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς για άτομα με μειωμένη κινητικότητα.

Σε συνάντηση που συγκάλεσε η Κοινότητα της Μαδρίτης, εκπρόσωποι της περιφερειακής κυβέρνησης πρότειναν αυτή τη δυνατότητα στους οδηγούς ταξί, οι οποίοι την απέρριψαν. Ο κλάδος επισημαίνει εδώ και καιρό την ανάγκη άμεσης υποστήριξης της υπηρεσίας με επιδότηση του οδηγού ταξί, με στόχο την αποφυγή της αφαίμαξης και την αλλαγή της υφιστάμενης κατάστασης, καθώς ο αριθμός των προσαρμοσμένων αυτοκινήτων μειώνεται συνεχώς.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η πρόθεση της τοπικής κυβέρνησης για αύξηση των ελέγχων, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όσοι διαθέτουν προσαρμοσμένα ταξί συμμορφώνονται με τους κανονισμούς, διότι, όπως καταγγέλλουν εδώ και μήνες τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και οι ενώσεις ταξί, υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό οδηγών ταξί με προσαρμοσμένα οχήματα που δεν παρέχουν υπηρεσία σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα.

Όσον αφορά τους ελέγχους, οι ενώσεις διαβεβαίωσαν την κυβέρνηση της Κοινότητας της Μαδρίτης ότι συμφωνούν απολύτως, όχι όμως και με την ιδέα της δημιουργίας μιας κοινής εφαρμογής. «Είμαστε διαφορετικές υπηρεσίες», δήλωσε εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ταξί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *