Η Uber λανσάρει ταξί χωρίς οδηγό στο Λας Βέγκας

Η αμερικανική start-up Motional ανακοίνωσε την έναρξη μιας αυτόνομης υπηρεσίας ταξί στο Λας Βέγκας της Νεβάδα, με την κράτηση των οχημάτων της να γίνεται μέσω της Uber. Η Motional θα παρέχει στους χρήστες της Uber τον στόλο Hyundai IONIQ 5, ηλεκτρικά οχήματα που μπορούν να κινούνται χωρίς οδηγό. Η υπηρεσία θα είναι προσβάσιμη μέσω των επιλογών UberX ή Uber Comfort Electric της εφαρμογής για κινητά. Προς το παρόν, οι οδηγοί θα μπορούν να επέμβουν σε περίπτωση απρόβλεπτων γεγονότων και θα βρίσκονται μέσα στο όχημα, αλλά η Motional ελπίζει τα ταξί να κυκλοφορούν χωρίς οδηγό το 2023.
Η Uber και η Motional, μια κοινοπραξία που ιδρύθηκε από τη νοτιοκορεατική αυτοκινητοβιομηχανία Hyundai και την αμερικανική εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού Aptiv, υπέγραψαν δεκαετή συνεργασία στις αρχές Οκτωβρίου για την ανάπτυξη αυτόνομων ταξί σε αρκετές αμερικανικές πόλεις. Μετά το Λας Βέγκας, στόχος είναι μια παρόμοια υπηρεσία να ξεκινήσει τη λειτουργία της στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Από τον Μάιο, η Motional προσφέρει ήδη αυτόνομες παραδόσεις για πελάτες της πλατφόρμας παραγγελιών φαγητού Uber Eats.
Η Uber υπέγραψε επίσης δεκαετή συμφωνία με τη Nuro, για την ανάπτυξη παραδόσεων τροφίμων χωρίς οδηγό στο Χιούστον του Τέξας και στο Μάουντεν Βιου της Καλιφόρνια. Από την πλευρά της, η Motional έχει συνεργαστεί και με τη Lyft, τον κύριο ανταγωνιστή της Uber στις Ηνωμένες Πολιτείες, για υπηρεσίες μεταφοράς με αυτόνομα ταξί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...