Λονδίνο: Πειρατές και παράνομα ενοικιαζόμενα στο αεροδρόμιο Χίθροου. Συλλήψεις και κατασχέσεις οχημάτων

Το Χίθροου, ένας από τους πιο πολυσύχναστους κόμβους μεταφορών στον κόσμο, δεν εξαιρείται από το φαινόμενο των πειρατών οδηγών που λειτουργούν στα αεροδρόμια παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τη Σούζαν Σάλιβαν, εκπρόσωπο του αεροδρομίου για την Ένωση Αδειοδοτημένων Οδηγών Ταξί (LTDA), υπολογίζεται ότι μόνο στον τερματικό σταθμό 4 λειτουργούσαν 30 παράνομοι «ταξιτζήδες» στα τέλη Ιουλίου του τρέχοντος έτους. Αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος, η αστυνομία ανέλαβε δράση και κατά τη διάρκεια μιας διήμερης επιχείρησης, εντόπισε άτομα που εμπλέκονται στο παραεμπόριο των επιβατικών μεταφορών.

Έξι άτομα συνελήφθησαν. Οι δύο ήταν οδηγοί με άδειες ιδιωτικής μίσθωσης και οι άδειές τους ανακλήθηκαν. Οι υπόλοιποι τέσσερις λειτουργούσαν χωρίς άδεια ταξί και τα οχήματά τους κατασχέθηκαν.

«Η αστυνομία μας διαβεβαίωσε ότι τώρα θα υπάρχουν τακτικές περιπολίες στους τερματικούς σταθμούς για τον εντοπισμό των παραβατών, ενώ στους κατά συρροήν παραβάτες θα ασκείται ποινική δίωξη», δήλωσε η Σάλιβαν.

Η αστυνομία δημιούργησε ένα έντυπο που θα τοποθετηθεί στους χώρους αφίξεων του αεροσταθμού και γύρω από αυτούς, καθώς και σε ψηφιακές διαφημιστικές πινακίδες. Το έντυπο διαθέτει κωδικό QR που μεταφράζεται σε 12 διαφορετικές γλώσσες και αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί επιβάτες, σας γνωστοποιούμε, για την ασφάλειά σας, ότι στην περιοχή λειτουργούν παράνομα και μη αδειοδοτημένα ταξί. Για την απρόσκοπτη συνέχιση του ταξιδιού σας, σας προτρέπουμε να χρησιμοποιήσετε ένα επίσημα αδειοδοτημένο ταξί από την πιάτσα έξω από τον τερματικό σταθμό ή ένα αδειοδοτημένο όχημα μίσθωσης με προπαραγγελία. Οποισδήποτε άλλος σας πλησιάσει για να σας προσφέρει υπηρεσίες ταξί παραβιάζει τους κανονισμούς λειτουργίας του αεροδρομίου και διαπράττει ποινικό αδίκημα».

«Με την αύξηση των ελέγχων και τις συνεχείς καταγγελίες από τον κλάδο μας, ίσως καταφέρουμε να εξαλείψουμε αυτά τα παράσιτα μια για πάντα», εκτιμά η Σάλιβαν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *