Iνδία: H Aρχή Μεταφορών του Τσατινγκάρ αναστέλλει τη λειτουργία των Uber και Ola

Η Κρατική Αρχή Μεταφορών της επαρχίας Τσαντιγκάρ στην Ινδία διέταξε τις πλατφόρμες Ola και Uber να διακόψουν τη λειτουργία τους στην επικράτεια, επειδή δεν έχουν λάβει άδεια σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές για τις πλατφόρμες κινητικότητας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Indian Express.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις δύο εταιρείες χορηγήθηκαν άδειες λειτουργίας το 2022, οι οποίες έληξαν στις 4 Νοεμβρίου. Οι εταιρείες υπέβαλαν εκ νέου αιτήσεις για άδειες, οι οποίες βρίσκονται ακόμη υπό εξέταση. Μέχρι τότε, οι κρατικές αρχές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διέταξαν την Ola και την Uber να διακόψουν τις δραστηριότητές τους. Το δημοσίευμα ανέφερε επίσης ότι οι εταιρείες δεν έχουν ακόμη καταβάλει περίπου 6 εκατ. ρουπίες για τέλη αδειοδότησης στη διοίκηση του Τσαντιγκάρ.

Η Uber αμφισβήτησε τη διαταγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της ινδικής επαρχίας, υποστηρίζοντας ότι οι κυβερνητικές αρχές δεν ακολούθησαν τις κατευθυντήριες γραμμές που εξέδωσε το Υπουργείο Οδικών Μεταφορών και Αυτοκινητοδρόμων. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα πραγματοποιηθεί στις 22 Δεκεμβρίου 2023.

Υπήρξαν πολλές τέτοιες αλλαγές στους κανονισμούς του τομέα των σε διάφορες πολιτείες τους τελευταίους μήνες. Τον Νοέμβριο, η κυβέρνηση του Δελχί θέσπισε κανονισμό που επιβάλλει σε όλες τις πλατφόρμες  να χρησιμοποιούν ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2030. Πριν από αυτό, είχε απαγορεύσει την κυκλοφορία δικύκλων για επιβατικές μεταφορές. Πέρυσι, η Καρνατάκα και η Μαχαράστρα επέβαλαν επίσης περιορισμούς στις πλατφόρμες για τη λειτουργία ρίκσο ή ποδηλατοταξί.

Οι πλατφόρμες υποστηρίζουν ότι αυτές οι πολιτικές ασκούν αδικαιολόγητες πιέσεις, ενώ οι τοπικές κυβερνήσεις δηλώνουν ότι στόχος των κατευθυντήριων γραμμών είναι η δημιουργία ρυθμιστικού πλαισίου για τις εν λόγω δραστηριότητες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *