Βαυαρία: Πως το ταξί θα απαλλαγεί  από την υποχρέωση επιστροφής της έκτακτης ενίσχυσης λόγω πανδημίας

Το ομόσπονδο κρατίδιο της Βαυαρίας χορήγησε έκτακτη ενίσχυση τους πρώτους μήνες της πανδημίας ως δίκαιη παροχή προς τις μικρές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που βρέθηκαν σε οικονομική δυσπραγία λόγω της απώλειας επιβατών.

Η τελευταία ημερομηνία επιστροφής της ενίσχυσης είναι επίσημα η 31ή  Δεκεμβρίου 2023, δηλαδή σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Ωστόσο, το Συνδικάτο Βαυαρικών Εταιρειών Ταξί και Ενοικίασης Αυτοκινήτων συμβουλεύει τα μέλη του να μην αποπληρώσουν (ακόμα) την επιστρεπτέα ενίσχυση.

«Λόγω του κανονισμού διατάγματος της κυβέρνησης του κρατιδίου της Βαυαρίας, είναι δυνατή η εξαίρεση από την υποχρέωση αποπληρωμής, σύμφωνα με τη νομική μας γνωμοδότηση. Ο κλάδος των ταξί πρέπει να χαρακτηριστεί ως ειδική περίπτωση:

– λόγω της νομικής υποχρέωσης του άρθρου 21 του νόμου περί Μεταφορών (υποχρέωση λειτουργίας) και

– λόγω του γεγονότος ότι ο κλάδος μας αποτελούσε μέρος της λεγόμενης “κρίσιμης υποδομής” κατά τη διάρκεια της πανδημίας,

Έτσι η υποχρέωση της αποπληρωμής μπορεί να διαγραφεί με σχετικό διάταγμα», αναφέρει το συνδικάτο στο χριστουγεννιάτικο ενημερωτικό δελτίο του.

Το διάταγμα θα πρέπει να εξετάσει την αποπληρωμή κατά περίπτωση. «Ωστόσο, δεν υπάρχει νομική αξίωση για διαγραφή. Το αποτέλεσμα μπορεί επίσης να είναι μια μερική απαλλαγή που συνδέεται με τη συμφωνία τμηματικών πληρωμών για το υπόλοιπο ποσό».

Το συνδικάτο έχει προσλάβει εξειδικευμένο δικηγόρο Διοικητικού Δικαίου προκειμένου να υποβάλει μια επιστολή αντίρρησης πριν από το τέλος του έτους, την οποία τα μέλη του θα πρέπει να διαβιβάσουν αμέσως στον φορολογικό τους σύμβουλο και να την κοινοποιήσουν στην περιφερειακή κυβέρνηση πριν από τις 31.12.2023.

«Θα δημοσιεύσουμε την επιστολή αντιρρήσεων από την Τρίτη 19.12.2023 στην ιστοσελίδα μας. Εκεί θα βρείτε επίσης σύντομες οδηγίες για το πώς θα προχωρήσετε», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση, η διαδικασία για τις επιχειρήσεις όσον αφορά τη διαγραφή της υποχρέωσης αποπληρωμής θα είναι η εξής:

– Δημιουργία υπολογισμού κόστους βάσει του οποίου, λαμβάνοντας υπόψη τις δαπάνες προσωπικού, μπορεί να υπολογιστεί εάν προκύπτει υποχρέωση επιστροφής της επείγουσας ενίσχυσης. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να ζητήσετε αντίστοιχο υπολογισμό κόστους από τον φορολογικό σας σύμβουλο.

– Αποστολή του εν λόγω υπολογισμού κόστους στην αρμόδια αρχή της διοικητικής περιφέρειας μαζί με την επιστολή ένστασης που έχει προσυπογράψει ο σύλλογος.

– Εφόσον προκύπτει μερική επιστροφή μετά τον υπολογισμό του κόστους, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών προσωπικού, παρακαλείσθε να επιστρέψετε αυτό το ποσό στην περιφέρεια πριν από τις 31.12.2023».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *