Νιου Τζέρσεϊ: H αστυνομία του Χόμποκεν συμμετέχει στην εκστρατεία για την ασφάλεια των επιβατών των Uber και Lyft

Προκειμένου να συμβάλει στη μείωση των κινδύνων κατά τη χρήση των οχημάτων της Uber,  της Lyft ή παρόμοιων υπηρεσιών κινητικότητας, το αστυνομικό τμήμα του Χόμποκεν συνεργάστηκε με την Ένωση Φιλανθρωπίας Αστυνομικών της Πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ για την προώθηση της εκστρατείας #WhatsMyName.

Τον Μάρτιο του 2019, η 21χρονη Σαμάνθα «Σάμι» Τζόζεφσον από το Ρόμπινσβιλ του Νιου Τζέρσεϊ απήχθη και δολοφονήθηκε κοντά στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας από έναν άνδρα που εμφανίστηκε ως οδηγός της Uber.

Ως απάντηση σε αυτή την τραγωδία, η οικογένεια της Σάμι δημιούργησε το Ίδρυμα #WhatsMyName προκειμένου να εκπαιδεύσει τους επιβάτες για την ασφάλειά τους όταν χρησιμοποιούν ένα ενοικιαζόμενο όχημα.

Η τραγωδία είχε επίσης ως αποτέλεσμα τη θέσπιση του «Νόμου της Σάμι». Ο νόμος απαιτεί από τους οδηγούς των πλατφορμών κινητικότητας να τοποθετούν στα οχήματά τους σήμανση αναγνώρισης, συμπεριλαμβανομένων αντανακλαστικών ή/και φωτιζόμενων εταιρικών σημάτων και ορατών πινακίδων με τα στοιχεία τους.

Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας, το αστυνομικό τμήμα του Χόμποκεν θα αναρτήσει συμβουλές για την ασφάλεια των επιβατών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον ιστότοπο του τμήματος, θα αναρτήσει πανό στην κοινότητα για την ενημέρωση του κοινού και θα συνεργαστεί με άλλες υπηρεσίες και τοπικές επιχειρήσεις για τη διάδοση αυτών των πληροφοριών.

«Αμέτρητοι άνθρωποι όλων των ηλικιών χρησιμοποιούν αυτές τις υπηρεσίες στο Χόμποκεν», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Στίβεν Αγκουγιάρ. «Υποστηρίζω ολόψυχα αυτή την προσπάθεια, η οποία ελπίζω ότι θα αποτρέψει μια παρόμοια τραγωδία και θα προστατέψει άλλες οικογένειες από το να περάσουν όσα υπέστησαν οι αγαπημένοι της Σαμάνθα Τζόζεφσον».

«Απώτερος στόχος μας είναι να βοηθήσουμε να σωθούν ζωές και να μειωθούν οι σεξουαλικές επιθέσεις στον κλάδο των πλατφορμών κινητικότητας», δήλωσε ο Σέιμουρ Τζόζεφσον, πατέρας της Sami και ιδρυτής του Ιδρύματος What’s My Name. «Αυτή η συνεργασία με το αστυνομικό τμήμα του Χόμποκεν μας δίνει τη δυνατότητα να συνδεθούμε με πολύ περισσότερους ανθρώπους και η πρωτοβουλία μας να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην τοπική κοινότητα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *