Τουλούζη: Σε κώμα επιβάτης, προφυλακιστέος ο οδηγός της Uber

Δεν είχε το αντίτιμο της διαδρομής. Ο οδηγός του ενοικιαζόμενου οχήματος που είχε παραγγείλει τραυμάτισε σοβαρά την πελάτισσά του, καθώς την έσερνε εν κινήσει στον δρόμο και πλέον κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
«Αυτή τη στιγμή, το θύμα βρίσκεται ακόμη σε κώμα και η κατάσταση είναι κρίσιμη». Αυτή ήταν η δήλωση εκπροσώπου της αστυνομίας χθες, μετά την απίστευτη σκηνή που έζησαν αρκετοί μάρτυρες το πρωί του περασμένου Σαββάτου στην Τουλούζη.
Ήταν γύρω στις 11 το πρωί στη συνοικία Σεζλόνγκ, όταν η 27χρονη πελάτισσα ενός οχήματος της Uber είπε στον οδηγό της ότι δεν ήταν σε θέση να πληρώσει για τη διαδρομή. Αντιδρώντας, ο οδηγός προσπάθησε να αρπάξει το τηλέφωνό της.
Αυτό που περιγράφουν οι μάρτυρες είναι ένα περιστατικό ιδιαίτερης βίας. «Ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα την ώρα που το μισό σώμα της γυναίκας ήταν μέσα στο όχημα, ενώ με το ένα χέρι προσπαθούσε να της αρπάξει το κινητό της τηλέφωνο», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.
Κάποια στιγμή την άφησε και εκείνη έπεσε στην άσφαλτο. «Το κεφάλι της χτύπησε στο έδαφος», δήλωσε ο ίδιος μάρτυρας. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ήταν ήδη σε κώμα κατά την άφιξή του.
Ο οδηγός, από την πλευρά του, εγκατέλειψε το σημείο του συμβάντος χωρίς να βοηθήσει το θύμα. Χάρη στις κάμερες, η δημοτική αστυνομία μπόρεσε να δώσει περιγραφή του οχήματος και, κυρίως, τον αριθμό κυκλοφορίας του.
Εντοπίστηκε στο σπίτι του γύρω στις 12.30. της ίδιας ημέρας. Ο 31χρονος άνδρας, ο οποίος εργαζόταν ως οδηγός της Uber εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον ανακριτή προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες, με την Εισαγγελία της Τουλούζης να ζητά την προφυλάκισή του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...