Μιλάνο: Αποζημίωση στους οδηγούς ταξί για τη διαφορά μεταξύ καθορισμένης τιμής και αγοραίας αξίας των 450 νέων αδειών προβλέπει απόφαση δικαστηρίου

Το Περιφερειακό Διοικητικό Δικαστήριο της Λομβαρδίας έδωσε το «πράσινο φως» στον διαγωνισμό του δήμου του Μιλάνου για 450 άδειες ταξί. Την Παρασκευή, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των ενώσεων της κατηγορίας για αναστολή της προκήρυξης του δήμου του Μιλάνου, αναβάλλοντας την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 12 Δεκεμβρίου 2024.

Οι ενώσεις ταξί Tam, Satam, Unione Artigiani και τα ραδιοταξί 4040 και 8585 προσέφυγαν κατά της προκήρυξης για το ύψος της τιμής της άδειας στα 96.500 ευρώ, με εκπτώσεις από 20% έως 40% για όσους θα εξοπλιστούν με αυτοκίνητο για τη μεταφορά ατόμων με αναπηρία και για όσους συμφωνήσουν να καλύψουν τη νυχτερινή βάρδια για πέντε συνεχή χρόνια. Η κριτική των ενώσεων και των ραδιοταξί της περιοχής επικεντρώθηκε ακριβώς σε αυτή την πτυχή: τα κριτήρια καθορισμού της τιμή που καθόρισε το Τμήμα Κινητικότητας του δήμου με τη σύμφωνη γνώμη της Αρχής Μεταφορών και τις προσφερόμενες εκπτώσεις.

Μετά την έκδοση της απόφασης, οι συνδικαλιστικές ενώσεις και οι εταιρείες ραδιοταξί εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Ενημερωθήκαμε για την απόφαση που δημοσιεύθηκε από το Περιφερειακό Διοικητικό Δικαστήριο της Λομβαρδίας. Συνοπτικά, το Διοικητικό Δικαστήριο έκρινε ότι το αίτημά μας είναι δικαιολογημένο σύμφωνα με το άρθρο 55, παράγραφος 10, του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας – αλλά έκρινε ότι η ζημία που καταγγέλλουμε μπορεί να αποζημιωθεί από τον δήμο. Για τον λόγο αυτό, οι δικαστές αποφάσισαν να μην αναστείλουν την πρόσκληση για την έκδοση των νέων αδειών, αλλά να εξετάσουν το αίτημά μας κατά την ημερομηνία της τελικής εκδίκασης της υπόθεσης.

Στο πνεύμα της καλής πίστης που διακρίνει πάντοτε τις σχέσεις μας με τη Δημοτική Αρχή, καλούμε θερμά τις υπηρεσίες να εξετάσουν το ενδεχόμενο συνέχισης της διαδικασίας που έχει ξεκινήσει, καθώς -όπως διευκρινίζει το δικαστήριο- σε περίπτωση που η προσφυγή μας γίνει δεκτή, η ζημία για την οποία διαμαρτυρόμαστε (δηλαδή η διαφορά μεταξύ της εισφοράς ανά μεμονωμένη άδεια που καθορίζεται στην προκήρυξη και της αγοραίας αξίας της ίδιας της άδειας) θα πρέπει να αποζημιωθεί απευθείας από τον δήμο του Μιλάνου».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *