Η κυβέρνηση της Αυστραλίας NSW ενέκρινε στους οδηγούς ταξί επιχορήγηση 2.900 $ για να διατηρήσουν τα ταξί στο δρόμο

Η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας (NSW) της Αυστραλίας ανακοίνωσε ένα πακέτο υποστήριξης 12,6 εκατομμυρίων δολαρίων για τη βιομηχανία ταξί. Με αυτό το πακέτο  προσφέρει στους οδηγούς κάποια οικονομική ανακούφιση προκειμένου να κρατήσει τα ταξί  στο δρόμο.

Ο Υπουργός Μεταφορών Andrew Constance δήλωσε ότι η οικονομική βοήθεια αναγνωρίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία ταξί ως αποτέλεσμα αυτής της πανδημίας. Ο Constance είπε: «Τα ταξί διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη ΝΝΟ και η βιομηχανία πρέπει να συνεχίσει  να παρέχει βασικές υπηρεσίες επιβατών κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης COVID-19. Αυτό περιλαμβάνει και ταξί προσβάσιμα σε αναπηρικά αμαξίδια (WAT) που παρέχουν υπηρεσίες για ορισμένα από τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινότητάς μας. \” «Σε ορισμένες πιο απομονωμένες περιφερειακές περιοχές, οι υπηρεσίες ταξί θεωρούνται σύστημα δημόσιων μεταφορών. Η κυβέρνηση της ΝΝΟ δεσμεύεται να παρέχει βοήθεια σε επιλέξιμους εγγεγραμμένους ιδιοκτήτες οχημάτων ταξί για να διασφαλίσει ότι οι υπηρεσίες σε περιφερειακές περιοχές μπορούν να συνεχιστούν », δήλωσε ο κ. Toole  υπουργός Περιφερειακών Μεταφορών και Οδών.

Το πακέτο υποστήριξης παρέχει στους κατόχους αδειών ταξί που λειτουργούσαν την 1η Μαΐου 2020  επιδότηση 2.900 $ ανά όχημα. Αυτό θα υποστηρίξει περίπου 3.500 ταξί για να συνεχίσουν να λειτουργούν σε ολόκληρη τη ΝΝΟ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...