Η Βαλένθια υποφέρει εδώ και χρόνια από τα πειρατικά ταξί – και κανείς δεν δίνει λύση

Τα πειρατικά ταξί λειτουργούν ελεύθερα στην πόλη της Βαλένθια εδώ και χρόνια. Η παρουσία τους είναι καθημερινό φαινόμενο, ειδικά έξω από τα νυχτερινά κέντρα. «Η αστυνομία δεν κάνει τίποτα, γιατί λένε ότι οι οδηγοί μπορούν να πλασάρονται ως φίλοι αυτών που διασκεδάζουν και δεν υπάρχει τρόπος να το αποδείξουν», λέει ένας από τους οδηγούς ταξί, που καταγγέλλει αυτή την κατάσταση που υφίσταται εδώ και έξι χρόνια, χωρίς καμία άμεση παρέμβαση από τις Αρχές.

Τα πειρατικά ταξί σταθμεύουν σ’ αυτές τις περιοχές και πραγματοποιούν μεταφορές όλη τη νύχτα. Σε ορισμένες περιπτώσεις συναντούν απευθείας τους πελάτες τους και σε άλλες παρέχουν υπηρεσίες σε όσους τις ζητούν επιτόπου. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι γνωστοί. «Η φήμη από στόμα σε στόμα κάνει πολλά και ο καθένας ξέρει σε ποιον μπορεί να απευθυνθεί», λέει. «Είναι γεγονός ότι στις μέρες μας πρόκειται για μια πολύ διαδεδομένη πρακτική».

Οι οδηγοί ταξί λένε ότι έχουν κουραστεί με αυτή την κατάσταση και το γεγονός ότι κανείς δεν ασχολείται με το πρόβλημα. «Το καταγγέλλουμε εδώ και πέντε-έξι χρόνια στο Γραφείο Ταξί και δεν γίνεται τίποτα», λέει ο Φερνάντο ντελ Μολίνο, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ταξί της Βαλένθια, ο οποίος προσθέτει ότι το πρόβλημα χειροτερεύει: «Ο μόνος τρόπος θα ήταν ένας αστυνομικός να προσποιηθεί ότι είναι πελάτης και να τους πιάσει, αλλά η αστυνομία δεν το κάνει. Δεν έχουμε καμία συνεργασία». Οι επιθεωρήσεις μεταφορών, από την άλλη, δηλώνουν αναρμόδιες: «Μας λένε ότι δεν έχουν τα μέσα να το κάνουν αυτό και μας παραπέμπουν στην τοπική αστυνομία».

Και στην ετήσια συνάντηση του κλάδου με το δημοτικό συμβούλιο, όπου συζητούνται όλα τα προβλήματα, «η προσοχή και οι πόροι δίνονται στα ενοικιαζόμενα, που είναι επίσης ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα».

Όσον αφορά τους Κινέζους πειρατές ταξί, ο Ντελ Μολίνο καταγγέλλει ότι διαθέτουν μια εφαρμογή μέσω της οποίας κλείνουν δουλειές και «είναι πολύ δύσκολο να τους εντοπίσουμε γιατί είναι στη γλώσσα τους».

Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα των πειρατών δεν περιορίζεται μόνο στα νυχτερινά κέντρα της Βαλένθια. Πειρατές εμφανίζονται και στο αεροδρόμιο της Μανίσες, αλλά -κυρίως- στο αεροδρόμιο του Αλικάντε. «Εκεί υπάρχουν ολόκληροι στόλοι για Γερμανούς, Άγγλους, Ρώσους…… Έχουν ακόμη και εγκαταστάσεις με φορτηγάκια», καταλήγει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *