Γαλλία: Η Εθνική Ένωση Ταξί προκήρυξε 24ωρη απεργία για τις ιατρικές μεταφορές

Environ 200 taxis venus de tout le département manifestent leur mécontement depuis ce matin dans Pau.

Με δελτίο Τύπου, η Εθνική Ένωση Ταξί της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη κινητοποιήσεων σε όλη τη γαλλική επικράτεια, αντιδρώντας στις προτάσεις της κυβέρνησης για τις ιατρικές μεταφορές. Το κείμενο αναφέρει τα εξής:

«Η Εθνική Ένωση Ταξί ξεκινά την πρώτη ημέρα της απεργίας για την υπεράσπιση των συμφερόντων μας.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και όλοι οι πρόεδροι των τμημάτων συνεδρίασαν και ψήφισαν 24ωρη απεργία όλων των ταξί, τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, η οποία θα είναι ανανεώσιμη.

Στις 4 Ιανουαρίου 2024, η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσίευσε μια τυποποιημένη συμφωνία για τις εταιρείες ταξί, τους ασφαλιστές υγείας και ασφαλιστικούς οργανισμούς. Ωστόσο, τα προτεινόμενα παραρτήματα και οι διατάξεις δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς και δεν περιλαμβάνουν τις δεσμεύσεις που συμφωνήσαμε κατά τις συζητήσεις μας με τον εθνικό φορέα κοινωνικών ασφαλίσεων.

Διαμαρτυρόμαστε για τη μονομερή απόφαση του γενικού διευθυντή του φορέα, ο οποίος επιβάλλει τις τιμές και τις εκπτώσεις στο επάγγελμά μας στην επικείμενη συμφωνία για τη μεταφορά καθήμενων ασθενών.

Κινητοποιούμαστε επίσης επειδή έχει δώσει εντολή στα τοπικά ασφαλιστικά ταμεία να αποκλείσουν όσες εταιρείες ταξί δεν αποδεχτούν αυτούς τους όρους ανεπιφύλακτα έως τις 31 Ιανουαρίου 2024.

Μπροστά σε αυτούς τους εκφοβισμούς, είναι απαραίτητο το επάγγελμά μας να κινητοποιηθεί! Ως εκ τούτου, η Εθνική Ένωση Ταξί καλεί όλα τα μέλη της να συμμετάσχουν σε μια πρώτη ημέρα δράσης στις 29 Ιανουαρίου 2024 για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και του μέλλοντος του επαγγέλματός μας.

Αυτή η κίνηση θα είναι μακροπρόθεσμη, αν δεν σημειωθεί πρόοδος απέναντι σε αυτή την  επίθεση εναντίον του επαγγέλματός μας».

Το δελτίο Τύπου υπογράφει ο πρόεδρος της Ένωσης, Ρασίντ Μπουντζεμά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *