Το Ολλανδικό δικαστήριο αποφάσισε υπέρ του συνδικάτου Ταξί FNV στη μήνυση που κατατέθηκε εναντίον της Uber

Η Uber είναι εργοδότης και οι οδηγοί είναι υπάλληλοι, οπότε η Uber πρέπει να τηρεί τη Συλλογική Σύμβαση Μεταφοράς Ταξί.
Το Ολλανδικό δικαστήριο αποφάσισε υπέρ του συνδικάτου Ταξί FNV στη μήνυση που κατατέθηκε εναντίον της Uber. Σύμφωνα με τον Zakari a Boufangacha, αντιπρόεδρο της Ένωσης , η απόφαση λέει αυτό που φωνάζει η FNV εδώ και χρόνια: η Uber είναι εργοδότης και οι οδηγοί είναι υπάλληλοι, οπότε η Uber πρέπει να τηρεί τη Συλλογική Σύμβαση Μεταφοράς Ταξί.
Το σωματείο κάνει λόγο για μεγάλη νίκη για τα δικαιώματα των οδηγών. \”Είναι επίσης ένα σήμα προς τη Χάγη ότι αυτοί οι τύποι μεταφοράς είναι παράνομοι και ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί\”, δήλωσε ο Zakari a Boufangacha.
Η FNV πήγε την Uber στα δικαστήρια στα τέλη του περασμένου έτους επειδή, σύμφωνα με το σωματείο, οι οδηγοί κερδίζουν πολύ λίγα και δεν έχουν σχεδόν κανένα δικαίωμα. Η Uber λέει ότι οι οδηγοί που εργάζονται μέσω της εφαρμογής τους είναι αυτοαπασχολούμενοι, αλλά ο δικαστής είχε διαφορετική άποψη.
Η FNV απαντά ως εξής: «Οι πραγματικοί αυτοαπασχολούμενοι μπορούν να καθορίσουν το δικό τους ποσοστό και να καθορίσουν οι ίδιοι πώς εκτελούν τη δουλειά τους. Αυτό δεν συμβαίνει με τους οδηγούς που οδηγούν για την Uber. Η Uber καθορίζει την ωριαία χρέωση, ποιος μπορεί ή δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στην εφαρμογή, ποιος παίρνει ποια διαδρομή και πώς πραγματοποιούνται οι διαδρομές ».
Λόγω της απόφασης του δικαστή, οι οδηγοί της Uber απασχολούνται πλέον αυτόματα στην Uber και η εταιρεία πρέπει να πληρώνει και να αντιμετωπίζει τους οδηγούς σύμφωνα με τη συλλογική σύμβαση εργασίας για τη μεταφορά με ταξί. Ως αποτέλεσμα, λαμβάνουν περισσότερους μισθούς και περισσότερα δικαιώματα σε περίπτωση απόλυσης ή ασθένειας, για παράδειγμα. «Όλα τα πράγματα πρέπει να είναι κανονικά σε μια χώρα σαν τη δική μας. Είναι εξωφρενικό το γεγονός ότι το υπουργικό συμβούλιο δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ενάντια σε τέτοιου είδους πρακτικές », δήλωσε η FNV.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...