Οι άβολες στιγμές που ο ταξιτζής ψάχνει απεγνωσμένα τουαλέτα

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των οδηγών ταξί στο Λονδίνο –και στις υπόλοιπες μεγαλουπόλεις-, μαζί με την αντιμετώπιση των υπερβολικά μεθυσμένων επιβατών και της κυκλοφορίας, είναι η πρόσβασης στις δημόσιες τουαλέτες.
Αυτό είναι ένα θέμα που οι περισσότεροι θεωρούν δεδομένο, καθώς μερικές φορές φαίνεται αδύνατο να βρεις μια δημόσια τουαλέτα ανοιχτή και εύκολη στην πρόσβαση. Στο Λονδίνο ειδικότερα, αρκετές δημόσιες τουαλέτες έχουν πλέον κλείσει. Σε έναν υγιή ενήλικα, οι ιατρικές συμβουλές υποδεικνύουν ότι η περιστασιακή εγκράτεια ούρων δεν θα προκαλέσει προβλήματα, αλλά εάν αυτό γίνει συνήθεια, μπορεί να υπάρξουν ορισμένες σοβαρές συνέπειες.
Με όλο και περισσότερους περιορισμούς που τίθενται σε ισχύ για τη στάθμευση σε μερικές από τις πιο πολυσύχναστες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, μαζί με την κατασκευή τόσων ποδηλατοδρόμων που σημαίνει ότι δεν υπάρχει στάση στο πεζοδρόμιο, οι οδηγοί περνούν περισσότερο χρόνο στην κυκλοφορία, προσπαθώντας να βρουν μια θέση στάθμευσης κοντά σε προσβάσιμες τουαλέτες.
Οι περισσότερες αρχές αδειοδότησης απαριθμούν μια σειρά από τοποθεσίες στις οποίες ένας οδηγός μπορεί να έχει πρόσβαση σε δημόσιες τουαλέτες, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το πού μπορεί ένας οδηγός να παρκάρει κοντά και να αφήσει την ταξί του.
Η εγκράτεια ούρων μπορεί να προκαλέσει ορισμένες σοβαρές συνέπειες.
Λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος
Σε ορισμένες περιπτώσεις, το κράτημα ούρων μπορεί να προκαλέσει τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ουρολοίμωξη. Τα συμπτώματα μιας ουρολοίμωξης μπορεί να περιλαμβάνουν τσούξιμο κατά την ούρηση, πόνο στη λεκάνη ή στην κάτω κοιλιακή χώρα, μια συνεχή επιθυμία για άδειασμα της ουροδόχου κύστης, θολά ούρα χωρίς χρώμα ή αιματηρά ούρα.
Διάταση της ουροδόχου κύστης
Μακροπρόθεσμα, το να κρατάτε τα ούρα μπορεί να οδηγήσει σε τέντωμα της ουροδόχου κύστης σας. Αυτό θα μπορούσε να δυσκολέψει την ουροδόχο κύστη να συστέλλεται και να απελευθερώνει τα ούρα κανονικά.
Βλάβη των μυών του πυελικού εδάφους
Οι μύες του πυελικού εδάφους μπορεί να καταστραφούν εάν κρατάτε τα ούρα σας για μεγάλες περιόδους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα ακράτειας.
Πέτρες στα νεφρά
Οι πέτρες στα νεφρά μπορεί να σχηματιστούν σε άτομα που κρατούν τα ούρα τους για μεγάλες χρονικές περιόδους σε τακτική βάση. Οι πέτρες στα νεφρά μπορεί να είναι πολύ επώδυνες.
Οι συνήθεις συμβουλές της ιατρικής κοινότητας περιλαμβάνουν:
Μετακίνηση σε μια πιο άνετη θέση, αν είναι δυνατόν. Η πίεση στην κοιλιά μπορεί να αυξήσει την αίσθηση της «πίεσης».
Αλλάξτε τη θερμοκρασία σας. Το αίσθημα κρύου μπορεί να αυξήσει την επιθυμία για απελευθέρωση ούρων. Ενεργοποιήστε τη θέρμανση ενώ ψάχνετε για τουαλέτα.
Σκεφτείτε ότι η ουροδόχος κύστη είναι κλειστή. Μπορεί να σας βοηθήσει να φανταστείτε ότι τίποτα δεν μπορεί να κατέβει στην ουροδόχο κύστη. Επίσης, η συμπίεση των μυών σε αυτήν την περιοχή μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή τυχόν διαρροής ούρων.
Μείνετε ακίνητοι. Η αναπήδηση ή το τζίγκλισμα θα μπορούσαν πραγματικά να αυξήσουν την αίσθηση ότι πρέπει να πάτε στην τουαλέτα. Η μείωση της κίνησης θα μπορούσε να μειώσει το αρνητικό συναίσθημα.
Διαλογισμός ή οπτικοποίηση. Η εξάσκηση του διαλογισμού, της οπτικοποίησης ή της βαθιάς αναπνοής μπορεί να βοηθήσει στην απόσπαση της προσοχής από το άσχημο συναίσθημα ή την επείγουσα ανάγκη να πάτε τουαλέτα.
Διανοητικές αποσπάσεις . Το να μιλάτε σε κάποιον ή να τραγουδάτε το αγαπημένο σας κομμάτι μπορεί να σας βοηθήσει να απομακρύνετε το μυαλό σας στιγμιαία.
Θυμηθείτε ότι κάθε δευτερόλεπτο μετράει σε αυτήν την κατάσταση.
Εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με τα ζητήματα που τίθενται σε αυτό το άρθρο, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας για περισσότερες συμβουλές. Θυμηθείτε, η υγεία πάνω από όλα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...