Η Sonila Metushi είναι η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε το τιμόνι της IRU Taxigroup

Στην ψηφιακή συνεδρίασή στις 7 Μαρτίου, ο Όμιλος Ταξί της Διεθνούς Οδικής Ένωσης ( IRU ) εξέλεξε δύο νέους αντιπροέδρους και νέο πρόεδρο. Η Sonila Metushi από την Ένωση KNV της Ολλανδίας, η οποία έχει εργαστεί για την IRU στο παρελθόν, εξελέγη νέα πρόεδρος. Διαδέχεται τον Christian Holzhauser από την Αυστρία.
Η Metushi εργάστηκε στην ολλανδική ένωση κινητικότητας KNV από τον Απρίλιο του 2018 και εργάζεται ως πολιτικός σύμβουλος σε πολλούς τομείς κινητικότητας. Πριν ενταχθεί στην KNV, ήταν γραμματέας του ομίλου ταξί IRU. Έχει εμπειρία στην πολιτική μεταφορών επιβατών της ΕΕ, τη βιώσιμη κινητικότητα και τις ψηφιακές πλατφόρμες και τη ρύθμιση.
Ο Christian Holzhauser δήλωσε σχετικά με την παραίτησή του από την προεδρία: « Η IRU αναζητά και βρίσκει λύσεις που βοηθούν τους ανθρώπους να κινούνται καλύτερα, με την πραγματική έννοια της λέξης. Ήμουν περήφανος που ήμουν πρόεδρος της IRU Taxigroup από το 2018 έως το 2022 και ελπίζω να μπόρεσα να βοηθήσω να προχωρήσουμε τον κλάδο μας. Ωστόσο, κάθε τόσο είναι λογικό να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να αφήνουμε χώρο για νέες ιδέες και νέες προσεγγίσεις. Νομίζω ότι είναι υπέροχο που η Sonila Metushi είναι η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε το τιμόνι της IRU. Ο κλάδος μας αντιμετωπίζει δύσκολες στιγμές και είμαι πεπεισμένος ότι η Sonila Metushi, με το κουράγιο και την ενέργειά της, θα οδηγήσει την IRU πολύ καλά στο μέλλον.\”
Η Sonila Metushi με καταγωγή από το Ελμπασάν μεγάλωσε στην Ελλάδα, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Πατρών και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο εξωτερικό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...