Σουηδία: Η Taxi Stockholm ζητεί αποτελεσματικότερους ελέγχους των πλατφορμών από τις φορολογικές αρχές

test

«Ο τομέας των ταξί στη Σουηδία συνεχίζει να είναι μια αγορά χωρίς νόμους. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει στις φορολογικές αρχές σαφείς εντολές προκειμένου να διεξάγουν αποτελεσματικούς ελέγχους». Αυτή είναι η έκκληση προς την κυβέρνηση της διευθύνουσας συμβούλου της Taxi Stockholm, Περνίλα Σάμουελσον, και του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, Δημήτρη Νικόπουλος, μέσω άρθρου στην εφημερίδα Svenska Dagbladet το οποίο συνυπογράφουν.

 Οι εκπρόσωποι της εταιρείας καταγγέλλουν κυρίως την έλλειψη ελέγχου στον τρόπο με τον οποίο οι οδηγοί των εταιρειών που λειτουργούν μέσω εφαρμογών δηλώνουν το εισόδημά τους.

«Οι λειτουργικοί κανονισμοί και η αποτελεσματική εποπτεία των Αρχών είναι απολύτως απαραίτητα για την καταπολέμηση της παρανομίας στον επιχειρηματικό κόσμο. Δυστυχώς, αυτό δεν λειτουργεί στα ταξί, όπου η απαίτηση για ταμειακές μηχανές -δηλαδή ταξίμετρα και λογιστικά κέντρα- ουσιαστικά δεν εκπληρώνεται, εξαιτίας ενός συνδυασμού νέων τρόπων πληρωμής και έλλειψης ελέγχου. Η πληρωμή στην εφαρμογή γίνεται ομαλά, αλλά στην περίπτωση των ταξί, απαιτείται από κάποιον να ελέγξει ότι η τιμή στην εφαρμογή είναι ίδια με αυτή που αναφέρεται στο λογιστικό κέντρο. Στην πράξη, εκεί αναφέρεται μόνο ένα αυθαίρετο ποσό, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει εποπτεία. Αρκετές επιτόπιες έρευνες δείχνουν ότι οι απάτες των οδηγών που χρησιμοποιούν εφαρμογές είναι ο κανόνας», επισημαίνουν οι επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας ταξί της Στοκχόλμης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *