Σεούλ: Η Uber διακόπτει την υπηρεσία χαμηλού κόστους UberX, επιδιώκοντας να αποφύγει την πλήρη απαγόρευση λειτουργίας της

Η αμερικανική πολυεθνική Uber Technologies Inc δήλωσε ότι αναστέλλει την υπηρεσία χαμηλού κόστους UberX στη Νότια Κορέα, σε μια προσπάθεια να αποφύγει την πλήρη απαγόρευση της δραστηριότητάς της στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας. Η Uber δήλωσε ότι η απόφαση αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια να ευθυγραμμίσει την λειτουργία της με τους τοπικούς κανονισμούς.

Η πλατφόρμα συνδέει πελάτες με ιδιώτες οδηγούς χωρίς εμπορική άδεια, μια πρακτική που -σύμφωνα με τις ρυθμιστικές αρχές της Νότιας Κορέας- είναι παράνομη και έχει επίσης εξοργίσει τον κλάδο των ταξί.

«Παραμένουμε δεσμευμένοι να συνεργαστούμε για την επίτευξη συμβιβασμού με τον δήμο και τη βιομηχανία ταξί και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για να φέρουμε ρυθμιζόμενες επιλογές στη Σεούλ», ανέφερε η Uber σε ανακοίνωσή της. Αξιωματούχος του δήμου της Σεούλ δήλωσε ότι οι Αρχές θα εξετάσουν λεπτομερώς την απόφαση της Uber πριν απαντήσουν.

Το Υπουργείο Μεταφορών της Νότιας Κορέας έχει δεσμευτεί για την πλήρη απαγόρευση λειτουργίας της Uber, ενώ ο δήμος της Σεούλ προσφέρει αμοιβή έως και 1 εκατομμύριο γουόν (910 δολάρια) σε όσους καταγγέλλουν οδηγούς ιδιωτικών ή ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων που προσφέρουν μεταφορές μέσω της Uber.

Η νοτιοκορεατική μονάδα της εταιρείας έχει ήδη καταδικαστεί για παραβίαση τοπικού νόμου που απαγορεύει σε άτομα ή επιχειρήσεις χωρίς τις κατάλληλες εμπορικές άδειες να παρέχουν ή να διαμεσολαβούν σε υπηρεσίες μεταφοράς.

Το Υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας απαγόρευσε επίσης την πιλοτική υπηρεσία διαμοιρασμού διαδρομών της Uber στη Φουκουόκα, συμπληρώνοντας τον αυξανόμενο κατάλογο των ρυθμιστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εταιρεία παγκοσμίως.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *