Σαραγόσα: Κινητοποιήσεις των ταξιτζήδων της πόλης για την παράνομη λειτουργία της Uber και τα ασφαλιστήρια συμβόλαια

Οι οδηγοί ταξί της Σαραγόσα καταγγέλλουν εδώ και καιρό για τις παρανομίες που διαπράττουν οι εταιρείες Uber και Cabify στην πόλη. Και δεν έχουν άδεια να εκτελούν αστικές υπηρεσίες, αλλά βρίσκονται στο κέντρο καθημερινά, και παραλαμβάνουν πελάτες στους δρόμους χωρίς κανείς να επεμβαίνει.

Η συνέλευση της τοπικής ένωσης ταξί, Apatz, που πραγματοποιήθηκε χθες και είχε πρωτοφανή συμμετοχή, σηματοδότησε τις περαιτέρω κινήσεις του κλάδου για τα παράνομα ενοικιαζόμενα οχήματα.

Ο πρόεδρος της ένωσης, Μιγκέλ Άνχελ Πεδριγκέρο, ανέφερε ότι θα κατατεθεί αγωγή στα δικαστήρια της Αραγονίας κατά της Uber, η οποία θα εγκαλεί όλες τις πολιτικές ομάδες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το ζήτημα, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Η Uber θα πρέπει να εγκαταλείψει την πόλη της Σαραγόσα στις 6 Οκτωβρίου, οπότε και λήγει το μορατόριουμ που θεσπίστηκε με το γνωστό «διάταγμα Άμπαλος», καθώς κανένα από αυτά τα οχήματα δεν έχει άδεια να εκτελεί αστικές μεταφορές. «Δεν έχουν άδεια αστικών μεταφορών, θέλουμε να φύγουν από τη Σαραγόσα όπως έφυγαν από τη Βαρκελώνη. Αν δεν είναι ρυθμισμένα, θα πρέπει να φύγουν», λέει ο Πεδριγκέρο.

Στη συνέλευση συζητήθηκαν και άλλα θέματα, όπως οι τιμές των ασφαλιστηρίων των ταξί και τα προσκόμματα που θέτουν οι ασφαλιστικές εταιρείες σε εθνικό επίπεδο. Ο πρόεδρος έφερε ως παράδειγμα δύο οδηγούς ταξί, ηλικίας 23 και 26 ετών, στους οποίους προτάθηκαν υπέρογκες τιμές συμβολαίων λόγω της ηλικίας τους. «Ο ένας από αυτούς έχει ένα Tesla και του ζήτησαν 7.000 ευρώ!», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα ετοιμάζουν κινητοποιήσεων, με πιθανότερες ημερομηνίες στις 17 και 21 Ιουνίου, παράλληλα με τους συναδέλφους τους στη Βαρκελώνη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *