Λίβερπουλ: Αυστηροί έλεγχοι για την εξάλειψη του καπνίσματος στα ταξί

Το τμήμα αδειοδότησης ταξί του δημοτικού συμβουλίου του Λίβερπουλ έχει επιβάλει φέτος 98 πρόστιμα σε οδηγούς ταξί που κάπνιζαν στα οχήματά τους. Το κάπνισμα σε χώρο που απαγορεύεται αποτελεί αδίκημα βάσει του νόμου περί Υγείας του 2006 και το Συμβούλιο κατέβαλε φέτος πρόσθετη προσπάθεια για την πάταξη της παράνομης πρακτικής στα αδειοδοτημένα οχήματα.

Οι περισσότεροι από τους οδηγούς στους οποίους επιβλήθηκαν τα πρόστιμα τα πλήρωσαν εντός 15 ημερών προκειμένου να επωφεληθούν από τη μείωση του κόστους από 50 σε 30 λίρες. Εάν το πρόστιμο δεν πληρωθεί εντός 29 ημερών από την παράβαση, τότε εκδίδεται δικαστική κλήση.

Δύο οδηγοί ιδιωτικής μίσθωσης που επέλεξαν τα ειδοποιητήρια κλήθηκαν πρόσφατα στο δικαστήριο. Και στους δύο οδηγούς επιβλήθηκε πρόστιμο 200 λιρών, συν 150 λίρες δικαστικά έξοδα και 80 λίρες προσαυξήσεις, με το συνολικό πληρωτέο ποσό για κάθε οδηγό να φθάνει στις 430 λίρες.

Η Αρχή Αδειοδότησης του Λίβερπουλ υπενθυμίζει σε όλους τους αδειούχους οδηγούς που καπνίζουν ότι αποτελεί αδίκημα το κάπνισμα σε αδειοδοτημένο όχημα ανά πάσα στιγμή – ακόμη κι όταν ο οδηγός δεν εργάζεται και χρησιμοποιεί το όχημα για ιδιωτική χρήση.

Κατά την περίοδο των Χριστουγέννων θα πραγματοποιούνται πρόσθετες περιπολίες για να διασφαλιστεί η τήρηση αυτού του νόμου για την προστασία των πελατών.

Ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας του Λίβερπουλ, καθηγητής Μάθιου Άστον, επισήμανε ότι οι εκτεταμένοι έλεγχοι που πραγματοποιεί το τμήμα αδειοδότησης αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική κίνηση. «Δεν υπάρχει ασφαλές επίπεδο έκθεσης στο παθητικό κάπνισμα. Περιέχει καρκινογόνες ουσίες και συνδέεται με το άσθμα και τις αναπνευστικές λοιμώξεις. Επιπλέον, τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα στις επιπτώσεις του παθητικού καπνίσματος στην υγεία, καθώς οι αεραγωγοί τους είναι μικρότεροι, αναπνέουν πιο γρήγορα από τους ενήλικες και είναι λιγότερο ικανά να απομακρυνθούν από περιβάλλοντα καπνίσματος. Όλοι έχουν το δικαίωμα να αναπνέουν καθαρό αέρα και αυτή η παρέμβαση είναι ένα παράδειγμα του πώς εργαζόμαστε για να το καταστήσουμε εφικτό για όλους όσους ζουν και επισκέπτονται το Λίβερπουλ».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *