Mιλάνο: Προσφυγή των ενώσεων ταξί κατά του δήμου για τα κριτήρια των νέων αδειών

Οι οδηγοί ταξί του Μιλάνου προσφεύγουν κατά του ψηφίσματος του δημοτικού συμβουλίου της 9ης Νοεμβρίου που καθόρισε τα κριτήρια για την προκήρυξη 450 νέων αδειών. Οι πρώτοι που κινήθηκαν ήταν οι εκπρόσωποι των ενώσεων Taxiservice Milano Elite, Uritaxi και Ugl, οι οποίοι ξεκίνησαν έρανο μεταξύ των συναδέλφων, για την κατάθεση της προσφυγής στο Ανώτατο Δικαστήριο: «Καλούμαστε για άλλη μια φορά να προστατεύσουμε την υπηρεσία και τη δουλειά μας», ανέφερε η κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν. «Έχουμε αναθέσει στο δικηγορικό μας γραφείο να αξιολογήσει τις πρώτες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την προστασία της κατηγορίας. Η γραφειοκρατική οδός θα μπορούσε να είναι πολύπλοκη και δαπανηρή, γι’ αυτό ζητάμε την υποστήριξη όλων των οδηγών ταξί του Μιλάνου με ελάχιστη συνεισφορά 25 ευρώ». Ήδη έχουν συγκεντρωθεί αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Χθες, οι εκπρόσωποι της Tam, της Satam, της Unione Artigiani και των ραδιοφωνικών κέντρων 8585 και 4040 προστέθηκαν στους ενάγοντες. Στο στόχαστρο βρίσκονται η αξιολόγηση «επί του κόστους αγοράς» των υφιστάμενων αδειών, το οποίο ορίζεται σε 160.000 ευρώ, και ο μηχανισμός των εκπτώσεων που εξασφαλίζονται σε εκείνους που θα δεσμευτούν να μετατρέψουν το όχημά τους για τη μεταφορά ατόμων με ειδικές ανάγκες και σε αυτούς που θα εγγυηθούν πενταετή δέσμευση στις νυχτερινές βάρδιες. Για τους οδηγούς ταξί, τα επίσημα στοιχεία για να βγει ένας πραγματικός μέσος όρος του κόστους των αδειών υπάρχουν: αυτά που κοινοποιούνται στον δήμο από όσους παραιτούνται από την άδειά τους, εκατοντάδες κάθε χρόνο, για διάφορους λόγους.

Σύμφωνα με τις ενώσεις ταξί, οι παράμετροι δεν είναι σύμφωνες με τον νόμο που έδωσε στους δήμους τη δυνατότητα να προκηρύξουν έκτακτους διαγωνισμούς για την αύξηση των αδειών έως και 20% σε σχέση με τα σημερινά μεγέθη. «Η αντίδρασή μας», εξηγεί ο πρόεδρος της Tam, Κλάουντιο Σεβερνίνι, δεν στρέφεται κατά της βελτίωσης των υπηρεσιών, αλλά κατά της πολιτικής εργαλειοποίησης που διαπράττει αυτή η διοίκηση, αποφεύγοντας την ευθύνη της για τη διαχείριση της κυκλοφορίας και την ασφάλεια στην πόλη και καθιστώντας αποκλειστικά υπεύθυνη την κατηγορία των ταξί. Το πρόβλημα της έλλειψης ταξί ορισμένες ημέρες είναι υπαρκτό, αλλά η λύση πρέπει να βρεθεί από κοινού, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο μεγάλος αριθμός αναπάντητων κλήσεων (ιδίως τη νύχτα και τα Σαββατοκύριακα) δεν μπορεί να αποδοθεί μόνο στον χαμηλό αριθμό κυκλοφορούντων οχημάτων, αλλά και σε θέματα κυκλοφορίας και ασφάλειας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *